ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώτος πρόεδρος που δεν θα φιλοξενήσει σκυλί στον Λευκό Οίκο

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώτος πρόεδρος που δεν θα φιλοξενήσει σκυλί στον Λευκό Οίκο
REUTERS/Kevin Lamarque

Μια παράδοση που κρατά πάνω από εκατό χρόνια στον Λευκό Οίκο ετοιμάζεται να σπάσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φαίνεται πως θα είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν θα έχει παρέα έναν... σκύλο.

Οι περισσότεροι αμερικανοί πρόεδροι είχαν από έναν σκύλο τουλάχιστον. Οι Ομπάμα είχαν δύο, οι Μπους είχαν τρία σκυλιά και μία αγελάδα, ενώ και ο πρόεδρος Κλίντον απολάμβανε τη συντροφιά ενός λαμπραντόρ όσο βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα κουτάβι, όμως η οικογένεια που το φιλοξενούσε αποφάσισε να μην το αποχωριστεί και μέχρι σήμερα ο πρόεδρος δεν έχει βρει, αλλά ούτε και ψάχνει με ιδιαίτερο πάθος για τον... καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Ο τελευταίος ένοικος του Λευκού Οίκου που δεν είχε σκυλί, ήταν ο πρόεδρος Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, ο οποίος πέθανε από γάγγραινα τον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας του, έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Ο Κίνλεϊ, μπορεί να μην είχε σκυλιά, όμως απολάμβανε τη συντροφιά αρκετών γατιών, αλλά και πιο ιδιαίτερων... κατοικιδίων, αφού είχε κόκορες κι έναν παπαγάλο.

Κι αν αυτά σας φαίνονται... παράξενα, υπήρξαν πρόεδροι που φιλοξένησαν στον Λευκό Οίκο ακόμη πιο εξεζητημένα ζώα. Ο Τόμας Τζέφερσον για παράδειγμα, είχε δύο μικρές αρκούδες και μια μάινα, όπως αναφέρει ο Independent.

Το αν ο Ντόναλντ Τραμπ συμπαθεί ή όχι τα σκυλιά παραμένει ένας άλυτος γρίφος, όμως στο παρελθόν υπήρξαν πρόεδροι που, αν και δεν έτρεφαν ιδιαίτερη αγάπη για τα συγκεκριμένα ζώα, δεν παρέλειψαν να τα εντάξουν στην οικογένειά τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χάρι Τρούμαν, ο οποίος φέρεται να απεχθανόταν τα σκυλιά, όμως κράτησε όλα τα κουτάβια που έλαβε ως δώρο, χωρίς βέβαια να τα φροντίζει ο ίδιος. Και ο Γούντροου Γουίλσον, δεν είχε σκυλί κατά το μεγαλύτερο μέρος της προεδρίας του, όμως «λύγισε» και υιοθέτησε τον Μπρους, ένα μπουλ τεριέ λίγο πριν τη λήξη της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ