Η Βενετία θα «βουλιάξει» πριν το 2100 λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη
Σε μια ιδιαιτέρως ανησυχητική διαπίστωση προέβησαν επιστήμονες που ερευνούν τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η υπερθέρμανση του πλανήτη, καθώς βάσει των υπολογισμών τους, μια από τις πιο ιστορικές και ιδιαίτερες ευρωπαϊκές πόλεις θα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη του νερού πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα.
Όπως προκύπτει από έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, η Βενετία αναμένεται να έχει «βουλιάξει» πριν το 2100 αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε ό,τι αφορά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ενδεικτικό, όπως λένε, είναι ότι τα τελευταία 1000 χρόνια, η στάθμη του νερού ανέβηκε κατά μόλις 30 εκατοστά, ενώ μέχρι το 2100, υπολογίζεται ότι πρόκειται να ανέβει κατά 1,2 μ.!

Όπως, δε, τονίζουν, υπάρχουν κι άλλες περιοχές στην Ιταλία που βρίσκονται σε κίνδυνο και συγκεκριμένα οι πόλεις Κατάνια, Κάλιαρι και η επαρχία του Οριστάνο.

Πηγή φωτό: Travel Pictures
SPONSORED
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν του «The Bear» - Ποιοι ηθοποιοί επιστρέφουν
15:01
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Βρετανία -Τρεις τραυματίες, υπό κράτηση 14χρονη
14:56
Ανακλήθηκαν τα εισιτήρια φιλάθλων της ομάδας του Ιράν για το Μουντιάλ
14:55
Στιγμιότυπα από τη νέα live action σειρά του Scooby Doo - Αρνητικές οι πρώτες εντυπώσεις
14:53