Τούρκοι διαδηλωτές έκαψαν λάθος σημαία (vid)
Με φόντο την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, τούρκοι πολίτες θέλησαν να διαδηλώσουν υπέρ του προέδρου Ερντογάν και κατά της ολλανδικής κυβέρνησης.
Όπως καταγράφει ο φακός του RT, οι διαδηλωτές συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας στη Σαμψούντα, κρατούν μια τρίχρωμη σημαία, την πετούν κατώ, της ρίχνουν ένα εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια την καίνε. Την ίδια ώρα κάποια άλλα άτομα κρατούν την τουρκική σημαία τραγουδώντας και πανηγυρίζοντας.
Η είδηση κυκλοφόρησε σε όλα τα μέσα και κάποιοι παρατηρητικοί χρήστες του διαδικτύου παρατήρησαν πως οι Τούρκοι διαδηλωτές είχαν κάψει... λάθος σημαία. Αντί της Ολλανδίας, είχαν βάλει φωτιά στη σημαία της Γαλλίας.
Και οι δύο σημαίες έχουν τα ίδια, τρία χρώματα, μπλε, κόκκινο, λευκό. Μόνο που η ολλανδική σημαία έχει οριζόντιες ρίγες (κόκκινο, λευκό, μπλε) ενώ η γαλλική κάθετες (μπλε, λευκό, κόκκινο).
Γκίντεον Σάαρ: Παρών στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ειρήνης ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ
23:57
Ελβετία: Έντεκα τραυματίες σε έκρηξη κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εορτασμών
23:46
Ανδραβίδα: Συνελήφθη γυναίκα για τραυματισμό με ψαλίδι του συντρόφου της
23:34
Ζαχάροβα για δηλητηρίαση Ναβάλνι: «Εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Μόσχας»
23:22