ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτηση του Ντάισελμπλουμ ζητά ο Ρέντσι

Την παραίτηση του Ντάισελμπλουμ ζητά ο Ρέντσι
REUTERS/Giorgio Perottino

Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητά ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι με αφορμή τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup ότι οι χώρες του Νότου «ξόδευαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες».

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Ματέο Ρέντσι εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αξίζει τον ρόλο που έχει και καλύτερα θα ήταν να παραιτηθεί, και για τον ίδιο αλλά και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων».

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να το βουλώσει. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα έκανε ηλίθια αστεία – δεν βρίσκω καλύτερη λέξη – ενάντια στις χώρες της νότιας Ευρώπης, αρχής γενομένης από την Ιταλία και την Ισπανία. Νομίζω ότι άνθρωποι όπως ο Ντάισελμπλουμ, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, παρόλο που δεν φαίνεται, δεν αξίζει τον ρόλο που κατέχει. Καλύτερα θα ήταν να παραιτηθεί και για τον ίδιο και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Αν θέλει να προσβάλει την Ιταλία να το κάνει στο αθλητικό μπαρ κάτω από το σπίτι του, όχι μιλώντας με τον θεσμικό του ρόλο» γράφει μεταξύ άλλων ο Ρέντσι και προσθέτει:

«Ο Γερούν είδε το κόμμα του στις τελευταίες εκλογές να πέφτει στο 5% από το 25%. Αυτό το γεγονός λέει πολλά. Ήρθε η ώρα για περισσότερη δημοκρατία παντού. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στη Ρώμη πρέπει όλοι να εργαστούμε για την Ευρώπη της δημοκρατίας και όχι της γραφειοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ