ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στη Συρία: Γαλλία και Βρετανία στηρίζουν την απόφαση Τραμπ

Επίθεση στη Συρία: Γαλλία και Βρετανία στηρίζουν την απόφαση Τραμπ
Ford Williams/Courtesy U.S. Navy/Handout via REUTERS

Την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει επίθεση με 59 πυραύλους σε συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού σε συριακή βάση, στηρίζει η Γαλλία και η Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ζακ Ερό ανέφερε ότι το Παρίσι ενημερώθηκε από την Ουάσινγκτον πριν από την πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάση στη Συρία. Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς», είπε.

«Το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Άσαντ και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να αποσαφηνίζουν τη θέση τους», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ δεν έχει νόημα. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση μαζί τους.

Την πλήρη υποστήριξή της προς τις ΗΠΑ εξέφρασε και η Βρετανία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει πλήρως την ενέργεια των ΗΠΑ η οποία πιστεύουμε ότι αποτελεί την προσήκουσα απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς και έχει ως στόχο την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων επιθέσεων», δήλωσε ο βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ