ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Χάρι εξομολογείται το δράμα μετά το θάνατο της μητέρας του

Ο πρίγκιπας Χάρι εξομολογείται το δράμα μετά το θάνατο της μητέρας του
REUTERS

Ο πρίγκιπας Χάρι ανοίγει την καρδιά του και αποκαλύπτει σε συνέντευξή του πόσο του στοίχισε ο θάνατος της μητέρας του Νταϊάνα, λέγοντας πως επισκεπτόταν επί τέσσερα χρόνια ψυχολόγο για την μεγάλη αυτή απώλεια που έζησε σε τόσο μικρή ηλικία. 

Μιλώντας στη βρετανική Telegraph, ο πέμπτος για τη διαδοχή του θρόνου εξομολογείται ότι η απώλεια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε μια τόσο μικρή ηλικία που ήταν ο ίδιος, τον είχε οδηγήσει σε μια περίοδο «απόλυτου χάους». Όπως αναφέρει:

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η απώλεια της μητέρας μου σε ηλικία μόλις 12 ετών και η μη εκδήλωση των συναισθημάτων μου τα τελευταία 20 χρόνια, είχαν αρκετά σοβαρή επίδραση όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή αλλά και στη δουλειά μου.

Ο μικρός αδελφός του Ουίλιαμ αναφέρει ότι ζήτησε επαγγελματική βοήθεια για αυτό μετά την ηλικία των 28 και κυρίως έπειτα από «δύο χρόνια που βρισκόμουν στο απόλυτο χάος», σημειώνοντας πως «δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε πάει λάθος με μένα». Σε εξομολογητικό τόνο, ο πρίγκιπας Χάρι διηγείται στην Telegraph:

Ο δικός μου τρόπος να ξεπεράσω αυτό το γεγονός ήταν κρυφτώ από τον κόσμο. Αρνιόμουν να σκεφτώ τη μητέρα μου, γιατί άλλωστε, σε τι θα βοηθούσε αυτό; Το μόνο που θα μου έκανε είναι να μου δημιουργεί περισσότερη θλίψη. Δεν θα την έφερνε πίσω.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου το 1997, με τον θάνατό της να προκαλεί παγκόσμιο θρήνο και σοκ και τη Βρετανία να βυθίζεται για μία μακρά περίοδο στο πένθος.

diana

Πηγή: REUTERS

diana 3

Πηγή: REUTERS

Γνωστή, ως «η πριγκίπισσα του λαού», η Νταϊάνα είχε παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο σε μια μεγάλη και λαμπερή τελετή στον καθεδρικό ναό του Λονδίνου το 1981. Ο πρώτος γαλαζοαίματος υιός, ο Ουίλιαμ γεννήθηκε το 1982 και ο Χάρι δύο χρόνια αργότερα.

diana 2

Πηγή: REUTERS

Ο νεαρός πρίγκιπας δέχεται τον τελευταίο καιρό μεγάλη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, όταν βρισκόταν σε ηλικία 16 ετών, ο Κάρολος έστειλε τον Χάρι σε κέντρο αποτοξίνωσης, αφού είχε παραδεχτεί ότι έκανε χρήση μαριχουάνας και είχε σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ.

Αφού ξεπέρασε και αυτή τη δυσκολία της ζωής του, είχε μια πετυχημένη καριέρα στο Βρετανικό στρατό.

download

Πηγή: REUTERS

Όπως λέει ο ίδιος στην συνέντευξή του, κρατούσε κρυμμένα για χρόνια τα αισθήματά του, μέχρι που κάποια στιγμή κατάλαβε πως έπρεπε να είχε κάνει το αντίθετο.

About us

«Από συναισθηματικής άποψης, σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να δείχνεις ποτέ τα συναισθήματά σου. Έτσι ήμουν ένας τυπικός 20άρης, 25άρης, 28άρης που τριγυρνούσε με το σύνθημα ότι η ζωή είναι υπέροχη ή η ζωή είναι εντάξει.

Έπειτα άρχισα να ανοίγομαι λίγο περισσότερο και ξαφνικά όλα αυτά που δεν ήθελα να αντιμετωπίσω, εμφανίζονταν μπροστά μου. Εκεί συνειδητοποίησα πως έχω πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσω».

Ο πρίγκιπας έδωσε τη συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα, για να προωθήσει το φιλανθρωπικό του ίδρυμα Υγείας «Heads Together» και να ενθαρρύνει τον κόσμο να ανοίγεται και να εκδηλώνει τα συναισθήματά του. Επίσης, περιέγραψε πως ο αδελφός του ήταν αυτός που τον παρακίνησε να αναζητήσει την βοήθεια ενός ψυχολόγου.

Όλα αυτά τα φώτα της δημοσιότητας που έπεφταν πάνω του δεν του έκαναν καθόλου καλό όμως τώρα, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που έχει κάνει, νοιώθει πως βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο.

Prince Harry sought counseling to cope with Diana's death

ΔΗΜΟΦΙΛΗ