ΚΟΣΜΟΣ

Eva Grace Young: Η ιστορία του μωρού που γεννήθηκε και πέθανε την ίδια μέρα

Eva Grace Young: Η ιστορία του μωρού που γεννήθηκε και πέθανε την ίδια μέρα

Στην αγκαλιά των γονιών της βρέθηκε, έστω για λίγες στιγμές, η Eva, το μωρό που η Keri και ο Royce Young επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο, αν και γνώριζαν πως δεν θα το δουν να μεγαλώνει.

Η Eva ήρθε στη ζωή στις 17 Απριλίου, μερικές μέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο, κι έτσι οι γονείς και ο αδελφός της είχαν την ευκαιρία να τη δουν, να την αγκαλιάσουν, να τη γνωρίσουν, έστω για λίγο, αφού την ίδια μέρα κλήθηκαν να την αποχαιρετήσουν για πάντα...

«Καλωσορίσαμε και αποχαιρετήσαμε τη γλυκιά μας Eva χθες». Με αυτή την ανάρτηση στο Facebook η Keri Young θέλησε να μοιραστεί την είδηση της γέννησης και ταυτόχρονα του θανάτου της κόρης της, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες και σημειώνοντας ότι σύντομα θα μοιραστεί την υπέροχη ιστορία της Eva.

Την ανάρτηση συνοδεύει μια φωτογραφία της τετραμελούς οικογένειας, με τους γονείς, Keri και Royce, να χαμογελούν κρατώντας στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους, τον Harrison και την νεογέννητη Eva.

Τις ίδιες λέξεις χρησιμοποίησε και ο Royce Young, για να ενημερώσει τους διαδικτυακούς φίλους του για τη σύντομη ζωή της Eva Grace, όπως είναι το πλήρες όνομα που της έδωσαν λίγο πριν πεθάνει, σε μια ανάρτηση που συνοδεύεται από μια φωτογραφία με τον ίδιο να κρατά τρυφερά στα χέρια του την νεογέννητη κόρη του.

Η ιστορία της Eva συγκίνησε και προβλημάτισε πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως, κυρίως όταν οι γονείς της αποφάσισαν να την φέρουν στον κόσμο, παρ' όλο που γνώριζαν πως η ζωή της θα είναι εξαιρετικά σύντομη, εξαιτίας μιας γενετικής ανωμαλίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια επίσκεψη ρουτίνας στον γυναικολόγο, έφερε το ζευγάρι αντιμέτωπο με μια δυσάρεστη, σκληρή πραγματικότητα. Η Keri βρισκόταν στα μισά της εγκυμοσύνης της όταν έμαθε πως το έμβρυο αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα: έπασχε από μια σπάνια γενετική ανωμαλία, που ονομάζεται ανεγκεφαλία, μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Σε περιπτώσεις σαν κι αυτές οι γιατροί συνήθως συνιστούν τον τερματισμό της κύησης, όμως το νεαρό ζευγάρι πήρε την δύσκολη και θαρραλέα απόφαση, να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη.

Αν και ήξεραν πως η κόρη τους δεν θα έχει παρά λίγες ώρες ζωής, η Keri και ο Royce αποφάσισαν να μην τερματίσουν την κύηση, ώστε η Eva, σε αυτό το σύντομο πέρασμά της από αυτόν τον κόσμο, να σώσει πολλές ζωές.

youngs


Ο Royce και η Keri Young, μιλούν για την δύσκολη απόφασή τους/Πηγή: Facebook

Με μια ανάρτησή τους στο Facebook έκαναν γνωστή την απόφασή τους τον περασμένο Δεκέμβριο:

«Αυτή είναι η άψογη καρδιά της κόρης μας. Έχει τέλεια πόδια και τέλεια χέρια, τέλεια νεφρά, πνευμόνια, τέλειο συκώτι. Δυστυχώς δεν έχει άψογο εγκέφαλο. Πρόσφατα μάθαμε ότι πάσχει από ανεγκεφαλία και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τρομερές επιλογές, αποφασίσαμε να μην τερματίσουμε την κύηση, αλλά να την συνεχίσουμε ως το τέλος, ώστε η Εύα, να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να χαρίσει ζωή σε πολλούς ανθρώπους μέσα από τη δωρεά οργάνων. Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Για τις επόμενες 20 εβδομάδες, θα την νιώθω να με κλωτσά, θα έχω λόξυγκα, θα ακούμε την καρδιά της να χτυπά, αν και θα ξέρουμε ότι θα περάσουμε μόλις λίγες ώρες μαζί της μόλις γεννηθεί. Όπως είναι αναμενόμενο, είμαστε συντετριμμένοι, όμως έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε την συμπαράσταση από γονείς, φίλους, την εκκλησία και τους γιατρούς. Επιλέγουμε να προσπαθήσουμε να δούμε τα θετικά αυτής της κατάστασης, να απολαύσουμε τον χρόνο μας με την Eva και να είμαστε ευγνώμονες για την πολύ θετική επίδραση που θα έχει στον κόσμο στην ιδιαίτερα μικρή ζωή της».

Σε όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης η Keri και ο Royce φροντίζαν να ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη της κύησης, ανεβάζοντας μάλιστα κι ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται ο παλμός της καρδιάς της Eva.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ