ΚΟΣΜΟΣ

Συμβουλή για παράδοση δίνει στον καταζητούμενο τρομοκράτη ο αδελφός του

Συμβουλή για παράδοση δίνει στον καταζητούμενο τρομοκράτη ο αδελφός του
REUTERS/Social Media Website via Reuters

Συμβουλή να παραδοθεί στις αρχές δίνει ο αδελφός του Σαλά Αμπντελσλάμ, του υπόπτου που φέρεται ότι διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV.

"Προφανώς τον συμβουλεύω να παραδοθεί στην αστυνομία", δήλωσε ο Μοχαμέντ Αμπντεσλάμ που ζει στις Βρυξέλλες υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο "προκειμένου η Δικαιοσύνη να μπορέσει να ρίξει άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία".

Πρόσθεσε ότι ο αδελφός του "πάντα θεωρείται αθώος", ότι "είμαστε μια οικογένεια, τον σκεφτόμαστε, αναρωτιόμαστε που βρίσκεται, φοβάται; Τρώει;" ενώ ερωτηθείς σχετικά με την πίστη του στο Ισλάμ, ο Μοχαμέντ απάντησε ότι "δεν είναι θρησκευόμενος".

Ο Μοχάμεντ είπε περαιτέρω για τον αδελφό του πως "ήταν κάποιος που δεν αμελούσε τις υποχρεώσεις του, προσευχόταν, δεν έπινε, πήγαινε πού και πού στο τέμενος" αλλά και ότι "ντυνόταν πολύ φυσιολογικά, ένα τζιν, ένα πουλόβερ, ένα γιλέκο". Τόνισε μάλιστα ότι τίποτα δεν υποδήλωνε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ