ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερος καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Και δεύτερος καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
REUTERS/Yves Herman

Άλλο ένα πρόσωπο που εμπλέκεται ευθέως στις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι αναζητούν οι γαλλικές αρχές.

Την πληροφορία μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο τρεις Γάλλους αξιωματούχους που ζήτησαν να μην αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο δεύτερος καταζητούμενος δεν έχει ταυτοποιηθεί ενώ οι αξιωματούχοι είπαν στο AP ότι η ανάλυση που έγινε για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου δείχνει ότι ένα πρόσωπο που ενέχεται σε αυτές δεν έχει εντοπιστεί.

Την ίδια ώρα, η γαλλική αστυνομία έδωσε απόψε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, ζητώντας από τους πολίτες βοήθεια προκειμένου να αναγνωριστεί ένας άνδρας που όπως πιστεύεται ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα έχουν ήδη καθορίσει, με βάση τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα αυτού, ότι είχε περάσει τον Οκτώβριο από την Ελλάδα.

Κοντά στο πτώμα του είχε βρεθεί ένα συριακό διαβατήριο όμως τα στοιχεία ταυτότητας που αναγράφονται σε αυτό αντιστοιχούν σε εκείνα ενός στρατιώτη των συριακών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος σκοτώθηκε πριν από πολλούς μήνες.

Παράλληλα, η γαλλική αστυνομία σταμάτησε τρεις φορές για έλεγχο το αυτοκίνητο που μετέφερε τρεις υπόπτους για τις επιθέσεις του Παρισιού, την περασμένη Παρασκευή, ενώ επέστρεφαν στο Βέλγιο από τη γαλλική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορος ενός εξ αυτών στα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμπντεσλάμ διαφεύγει μέχρι και σήμερα αλλά η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει τους δύο άλλους άνδρες που κρατούνται με την κατηγορία της συμμετοχής σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ