Ανησυχία για τα ναζιστικά σύμβολα στον γερμανικό στρατό
Η διοίκηση του γερμανικού στρατού ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να ελεγχθούν όλοι οι στρατώνες της χώρας μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την ανακάλυψη ναζιστικών συμβόλων σε δύο από αυτούς.
«Ο επικεφαλής επιθεωρητής της Μπούντεσβερ ζήτησε να διεξαχθεί αυτός ο έλεγχος σε όλα τα κτίρια του στρατού, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν σε αυτά σύμβολα της Βέρμαχτ και, στην περίπτωση που εντοπιστούν, να απομακρυνθούν», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας.
Η απόφαση ελήφθη μετά το σκάνδαλο που συγκλονίζει εδώ και δύο εβδομάδες τη Μπούντεσβερ και το υπουργείο Άμυνας: η σύλληψη ενός αξιωματικού που υπηρετούσε στη γαλλογερμανική βάση Ίλκιρχ κοντά στο Στρασβούργο. Ο αξιωματικός αυτός κατηγορείται ότι σχεδίαζε τη δολοφονία προσωπικοτήτων της αριστεράς ή αλλοδαπών προσποιούμενος ότι είναι Σύρος πρόσφυγας.
Ο 28χρονος αυτός άνδρας αποκαλύφθηκε ότι ασπάστηκε πριν χρόνια την υπερεθνικιστική ιδεολογία. Σε έρευνα που έγινε στον στρατώνα στο Ίλκιρχ εντοπίστηκαν σύμβολα της Βέρμαχτ, του στρατού της ναζιστικής Γερμανίας, σε μια κοινή αίθουσα της βάσης.
Το υπουργείο Άμυνας εντόπισε τέτοια σύμβολα και σε μια άλλη βάση, στο Ντονάουεσίνγκεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας.
Κακοκαιρία: 48ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις-Στο «μάτι» η Αττική και την 28η Οκτωβρίου
07:17
28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τα μέτρα της Τροχαίας
07:17
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας - «Βουτιά» του υδράργυρου και 7 μποφόρ
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27 Οκτωβρίου)
06:30