ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Ερντογάν έδωσαν «συγχαρητήρια» στον Μακρόν

Τραμπ και Ερντογάν έδωσαν «συγχαρητήρια» στον Μακρόν

Συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη κόντρα στην Μαρίν Λεπέν δέχθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την επικράτηση του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Την ίδια ώρα, πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία ανέφεραν ότι και ο πρόεδρος της Τουρκίας τηλεφώνησε στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είπε στο νέο πρόεδρο της Γαλλίας ότι τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης ενισχύουν την ελπίδα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αργότερα αυτόν το μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι Ερντογάν και Μακρόν επισήμαναν επιπλέον την αποφασιστικότητά τους να βελτιώσουν τις τουρκογαλλικές σχέσεις και συζήτησαν το πόσο σημαντικό είναι να ξεπεραστούν τα πρόσφατα ζητήματα που ενέσκηψαν μεταξύ της Άγκυρας και της ΕΕ, συμπλήρωσαν οι πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ