ΚΟΣΜΟΣ

Κυβερνοεπίθεση παραλύει τα νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας

Κυβερνοεπίθεση παραλύει τα νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας
NHS

Μαζική κυβερνοεπίθεση στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας εξαπέλυσαν χάκερ και προκάλεσαν χάος.

Το ψηφιακό χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες δυσλειτουργίες, οι οποίες δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Η μαζική επίθεση μέσω του διαδικτύου και κατά 16 νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συνάγερμος στο χώρο της υγείας, ενώ οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες εξέδωσαν οδηγία με την οποία ζητούσαν όλες οι μη επείγουσες δραστηριότητες να αναβληθούν.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εργαζόμαστε σε μια απόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος του NHS Digital, μιας διεύθυνσης του NHS [Εθνικού Συστήματος Υγείας] που ασχολείται με θέμα πληροφοριακής τεχνολογίας.

Οι διωκτικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας διεξάγουν εκτεταμένη επιχείρηση για να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη της κυβερνοεπίθεσης και να μπορέσουν να συλλάβουν τους δράστες.

«Έπειτα από μια φερόμενη ως εθνική επίθεση στον κυβερνοχώρο λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουμε τα τοπικά συστήματα και τις υπηρεσίες του NHS», ανέφερε το NHS του Μερσισάιντ στη βόρεια Αγγλία σε ανάρτησή του στο τουίτερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ