Αισιόδοξος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την επίτευξη συμφωνίας
Μετά το πέρας της Συνόδου των G7 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν διευκρίνισε αν η συμφωνία θα προκύψει στο επικείμενο Eurogroup της 22ης Μαΐου, όμως εκτίμησε πως παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα υπάρξει λύση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού.
Η Σύνοδος των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, ενίσχυσε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας, όπως είπε. «Πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο», επεσήμανε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των G7.
(REUTERS/Alessandro Bianchi)
Σταθερή στις θέσεις της η Λαγκάρντ
Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις που να αφορούν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.
Χρυσοχοΐδης για «Παιδική Χαρά»: Στο μικροσκόπιο και άλλες ΜΚΟ - «Δεν σταματούν εδώ οι έρευνες»
14:19
«Η Pizza Fan επιστρέφει σε λειτουργία»: Η δήλωση του δικηγόρου μετά την αποδέσμευση λογαριασμών
14:10
Αχαΐα: Μυστήριο με τον θάνατο νεαρού άνδρα μέσα σε αποθήκη - Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα
14:03
Pizza Fan: Αποδεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί - Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία
13:49