ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν το πέρασμα του Αμπαούντ από Ελλάδα

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν το πέρασμα του Αμπαούντ από Ελλάδα
REUTERS/Social Media Website via Reuters

Επιβεβαιώνουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το ρεπορτάζ του CNN Greece σχετικά με το πέρασμα του «Μακελάρη της Ευρώπης» από την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κατερίνας Σώκου που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο Αμπαούντ είχε περάσει από το ελληνικό έδαφος τον Ιανουάριο του 2015.

Όπως αποκάλυψε το CNN Greece, ο ιθύνων νους της σφαγής στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ συντόνιζε τον περασμένο Ιανουάριο επιχείρηση στη Βερβιέρ του Βελγίου που απέτρεψαν οι αρχές. Τότε οι βελγικές αρχές είχαν εντοπίσει μηνύματα και κλήσεις από συγκεκριμένη σύνδεση από την Αθήνα, με τον αδελφό τζιχαντιστή ο οποίος είχε σκοτωθεί στην ένοπλη συμπλοκή στο Βέλγιο.

Ο ίδιος είχε παραδεχθεί μιλώντας σε περιοδικό ριζοσπαστών πως "συνέλαβαν μουσουλμάνους στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο για να με συλλάβουν" και πως "όσοι συνελήφθησαν δεν είχαν καν σχέση με τα πλάνα μας".

Στην μυστική έρευνα που είχε γίνει στις 15 Ιανουαρίου, στην Ομόνοια, ο 33χρονος ύποπτος δεν εντοπίστηκε, ενώ η κάρτα sim που χρησιμοποιούσε έπαψε να λειτουργεί μετά τα γεγονότα στη Βερβιέρ.

Μετά την επίθεση στο Παρίσι ο φάκελος της υπόθεση ξανάνοιξε και ερευνώνται περιοχές που οι αρχές έχουν υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν ριζοσπάστες μουσουλμάνοι που αποτελούν συνδέσμους με τους τρομοκράτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ