ΚΟΣΜΟΣ

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Αίγυπτο

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Αίγυπτο
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της χθεσινής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των τζιχαντιστών: «Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ' επαφής.

640x640 1

REUTERS TV

Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

640x640

REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

640x640 3

REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

H ανακοίνωση του ISIS:

Η επίθεση αυτή, στην επαρχία Μίνια, σημειώνεται σε μια περίοδο που το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει βάλει στο στόχαστρο τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους έξι μήνες το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τριών εκκλησιών που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 74 ανθρώπους. Μετά την τελευταία διπλή επίθεση, την Κυριακή των Βαΐων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες και κατηγόρησε τους τζιχαντιστές ότι θέλουν να διχάσουν τη χώρα στοχοθετώντας τις μειονότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ