Μ.Βρετανία: Οι Εργατικοί έχουν μειώσει σημαντικά την διαφορά από το κόμμα της Μέι
Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν - Πηγή: REUTERS/Stefan Wermuth

Η «ψαλίδα» μεταξύ του Συντηρητικού Κόμματος και των Εργατικών για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου έχει κλείσει σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία τεσσάρων νέων δημοσκοπήσεων, που προκαλούν ανησυχία στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ORB, η απόσταση που χωρίζει τους Συντηρητικούς από το αντιπολιτεύομενο Εργατικό Κόμμα μειώθηκε στις 6 μονάδες, από 12 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Η δημοσκόπηση αυτή δίνει ποσοστά 44% στο Συντηρητικό κόμμα, 38% στους Εργατικούς, 7% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και 4% στο ξενοφοβικό UKIP.

Η δημοσκόπηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διενεργήθηκε το διήμερο 24-25 Μαΐου, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Μείωση της διαφοράς, αλλά στις 10 μονάδες (από 13 που ήταν στις 16 Μαΐου) δείχνει και η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Observer. Σύμφωνα με αυτήν, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 45% και οι Εργατικοί 35%.

Λίγο μεγαλύτερη διαφορά, στις 12 μονάδες (από 18 που ήταν στις 13 Μαΐου) δίνει η δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και Independent.

H Comres, που ρώτησε διαδικτυακά 2.024 ψηφοφόρους, αναφέρει στην εκτίμησή της ότι οι Συντηρητικοί έχουν πέσει στο 46% ενώ οι Εργατικοί ανέβηκαν κατά 4 μονάδες και έφτασαν στο 34%.

 

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα Sunday Times, οι Συντηρητικοί προηγούνται με ποσοστό 43% και οι Εργατικοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 36%. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα κατά δύο μονάδες.

Video: Το προφίλ της νέας πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας

 

Διαβάστε επίσης