Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: Στο ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας οι δύο κατηγορούμενες
Στο ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας έφθασε η υπόθεση των δύο γυναικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του προέδρου της Βόρειας Κορέας, εν μέσω καταγγελιών από τους δικηγόρους της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν λάβει όλα τα έγγραφα που έχουν ζητήσει.
Η 25χρονη Σίτι Αϊσάχ από την Ινδονησία και η 28χρονη Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ, αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου εάν καταδικαστούν για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 13 Φεβρουαρίου.
Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται ότι έφεραν σε επαφή το πρόσωπο του Κιμ με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX, που έχει χαρακτηριστεί ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ. Οι ίδιες ωστόσο υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν. Την ίδια ώρα τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Νότια Κορέα δηλώνουν ότι τη δολοφονία οργάνωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

(Πηγή: REUTERS/Lai Seng Sin)

(Πηγή: Mandatory credit Kyodo/via REUTERS)
SPONSORED
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45
Επεκτείνεται σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
00:30
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57