ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν καλεί την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν καλεί την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί
REUTERS/Andrew Yates

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βρετανίας, Τζέρεμι Κορμπίν, κάλεσε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να παραιτηθεί, κατηγορώντας την για τις περικοπές στις δυνάμεις της αστυνομίας, απόφαση που πήρε κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Ο Κόρμπιν προχώρησε στη δήλωση αυτή τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές στη Βρετανία και έπειτα από την νέα τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της χώρας.

Ειδικότερα, ο ηγέτης της Εργατικών ερωτηθείς από το Sky News αν στηρίζει τις εκκλήσεις που γίνονται προς τη Μέι να παραιτηθεί, απάντησε:

Πραγματικά τις στηρίζω. Διότι έχουν γίνει εκκλήσεις από πολλούς ιδιαίτερα υπεύθυνους ανθρώπους σχετικά με το θέμα, οι οποίοι ανησυχούν πολύ από το γεγονός ότι ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών όλον αυτόν τον καιρό, ηγήθηκε των περικοπών στους αριθμούς των αστυνομικών και τώρα λέει ότι έχουμε πρόβλημα.

640x640 21

REUTERS/Hannah McKay

Η Τερέζα Μέι κλήθηκε να απαντήσει τη Δευτέρα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το λόγο που προχώρησε στην περικοπή 20.000 θέσεων στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εσωτερικών από το 2010 έως το 2016 και αν έχει μετανιώσει για την απόφαση αυτή.

Η ίδια απάντησε πως ο προϋπολογισμός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προστατεύθηκε και πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει τις εξουσίες που χρειαζόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ