ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Αυτοί είναι οι δύο από τους τρεις δράστες της επίθεσης (pics)

Λονδίνο: Αυτοί είναι οι δύο από τους τρεις δράστες της επίθεσης (pics)
REUTERS/Gabriele Sciotto

Οι Βρετανικές Αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο κατά την διάρκεια της οποίας έχασαν την ζωή τους επτά άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα, μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου οι δράστες είναι οι: Κουράμ Σαζάντ Μπατ, 27 ετών και ο Ρασίντ Ρεντουάν 30 ετών.

Ο 27χρονος ήταν Βρετανός πολίτης, γεννημένος στο Πακιστάν. Ήταν γνωστός στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες της MI5.

Ο δεύτερος δράστης, ο Ρασίντ Ρεντουάν, γνωστός και ως Ρασίντ Ελκντάρ, δεν ήταν στις λίστες των υπόπτων. Ο 30χρονος έχει καταγωγή από το Μαρόκο και τη Λιβύη.

2017 06 05T172654Z 666828062 RC1F1A8BD6B0 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY

(Από αριστερά προς δεξιάς: 0 Κουράμ Σαζάντ Μπατ και ο Ρασίντ Ρεντουάν/Metropolitan Police, Handout via REUTERS)

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση του τρίτου δράστη της επίθεσης είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη. Οι Αρχές σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση πως σχεδιαζόταν η επίθεση, ενώ έδωσαν και πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

drat

«Από τους 48 τραυματίες οι 36 παραμένουν στο νοσοκομείο, με 18 να είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

(REUTERS/Gabriele Sciotto)

«Η έρευνα αυτής της απαίσιας επίθεσης προχωρά με γοργούς ρυθμούς και επιχειρούμε να ενώσουμε τα κομμάτια για να έχουμε πλήρη εικόνα του τι συνέβη. Έως τώρα 12 άτομα έχουν συλληφθεί – επτά γυναίκες και πέντε άντρες – και ψάχνουμε ακόμη έξι άτομα. Ένας από τους συλληφθέντες άντρες και μια γυναίκα αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ