ΚΟΣΜΟΣ

Εντολή γερμανικής ρυθμιστικής αρχής στην VW για ανάκληση 2,4 εκατ. οχημάτων

Εντολή γερμανικής ρυθμιστικής αρχής στην VW για ανάκληση 2,4 εκατ. οχημάτων
Αυτοκίνητα Volkswagen Reuters/Shannon Stapleton

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή αυτοκινητοβιομηχανιών ΚΒΑ, έδωσε εντολή για ανάκληση 2,4 εκατ. οχημάτων Volkswagen, μετά την παραδοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι "έκλεβε" στους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων diesel.

"Δώσαμε εντολή για ανακλήσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής την Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας τις διαρροές στον Τύπο.

Η γερμανική εφημερίδα Bild νωρίτερα ανέφερε ότι η KBA είχε απορρίψει την πρόταση της VW για επιδιόρθωση των οχημάτων που επηρεάζονται.

Είναι σαφές πως η VW θέλει να αποφύγει τις ανακλήσεις αφού αποτελεί πολύ πιο δαπανηρή λύση και γι’αυτό το λόγο είχε ήδη ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των πελατών της με την οποία προέτρεπε τους κατόχους οχημάτων να προσέρχονται εθελοντικά για επισκευή του "πειραγμένου" λογισμικού.

Η Volkswagen τον προηγούμενο μήνα παραδέχτηκε ότι είχε εγκαταστήσει ένα λογισμικό στα αυτοκίνητα diesel για την εξαπάτηση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με το πραγματικό επίπεδο τοξικών εκπομπών. Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι 11 εκατ. οχήματα επηρεάζονται παγκοσμίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ