ΚΟΣΜΟΣ

H Μελάνια Τραμπ μετακομίζει στον Λευκό Οίκο και εγκαταλείπει την «ελευθερία» της (pics)

H Μελάνια Τραμπ μετακομίζει στον Λευκό Οίκο και εγκαταλείπει την «ελευθερία» της (pics)
REUTERS/Joshua Roberts

Ήρθε η ώρα για την Μελάνια Τραμπ να εγκαταλείψει το Trump Tower στη Νέα Υόρκη, όπου συνεχίζει να ζει με τον 11χρονο γιό της Μπάρον, και οι δυό τους να εγκατασταθούν στον Λευκό Οίκο μαζί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρική κατοικία από την ημέρα της ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ καθυστέρησε κατά μερικούς μήνες την μετακόμιση καθώς δεν ήθελε να διακόψει τις σπουδές του γιου της, επιτρέποντάς του να τελειώσει την σχολική χρονιά πριν φύγουν για την Ουάσιγκτον.

Αλλά πλέον η ώρα ήρθε. Εντός της επόμενης εβδομάδας η πρώτη κυρία θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της δίπλα στον σύζυγό της και θα ξεκινήσει την δική της... θητεία.

«Το σχέδιο είναι να μετακομίσει τον Ιούνιο, όπως ήταν από την αρχή, αλλά δεν υπάρχει ημερομηνία», είπε η επικεφαλής Τύπου της Μελάνια Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, μιλώντας στο CNNi.

2017 05 19T181629Z 311944815 RC17284863B0 RTRMADP 3 USA TRUMP

(REUTERS/Kevin Lamarque)

Πώς θα γίνει η μετακόμιση

Τον Φεβρουάριο η οικογένεια προσέλαβε έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων ώστε να διαμορφώσει τα ιδιωτικά δωμάτια τους στον Λευκό Οίκο κατά τις επιθυμίες της Μελάνια. Το έργο του, σύμφωνα με της πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί.

«Η μετακόμιση πρέπει να είναι άψογη», είπε ο Στέφεν Ρότσον, που είχε διατελέσει εκτελεστικός διευθυντής στον Λευκό Οίκο κατά την διάρκεια της προεδρίας του Τζόρτζ Μπους και του Μπαράκ Ομπάμα.

melania2 copy

«Πληροφορούμαι πως η άνεση του γιού της είναι η βασική της προτεραιότητα, έτσι ο υπεύθυνος (για τη μετακόμιση) πρέπει να κάνει το παν για να μην την απογοητεύσει. Η μετακόμιση στον Λευκό Οίκο μπορεί να εξελιχθεί σε οργανωτικό χάος».

(REUTERS/Kevin Lamarque)

Μέχρι να φτάσουν στην προεδρική κατοικία τα δύο μέλη της οικογένειας, τα πάντα πρέπει να είναι στη θέση τους. Τα ρούχα τους θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις ντουλάπες, τα βιβλία, τα παιχνίδια και τα προσωπικά τους αντικείμενα να έχουν τακτοποιηθεί και το ψυγείο να διαθέτει όλα τα αγαπημένα σνακ, τόσο της κ. Τραμπ όσο και του μικρού Μπάρον. Το προσωπικό έχει ήδη στην διάθεσή του μια λεπτομερή λίστα με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι δύο νέοι κάτοικοι.

«Όταν ήμουν εκεί είχαμε 95 μέλη στο προσωπικό» που αναλάμβανε την μετακόμιση, είπε ο Ρότσον στο CNNi, «Και ύστερα υπάρχουν οι επικεφαλής προσωπικού, οι ζαχαροπλάστες, οι μπάτλερ, οι οποίοι είναι οι πρώτοι και οι τελευταίοι άνθρωποι που βλέπει η οικογένεια κάθε μέρα».

2017 05 12T191923Z 195412477 RC16A8F8F650 RTRMADP 3 USA TRUMP MELANIA

(REUTERS/Yuri Gripas)

Πώς θα αλλάξει η ζωή της οικογένειας

«Είναι τα μικρά πράγματα που σου λείπουν», είχε πει η Μισέλ Ομπάμα σε τηλεοπτική εκπομπή όταν είχε ερωτηθεί για το τι της λείπει από την ζωή της πριν τον Λευκό Οίκο. Το να ανοίγεις μια πόρτα «χωρίς να ενημερώσεις κανέναν» γίνεται μεγάλο θέμα, επεσήμανε.

«Η Σάσα άνοιξε το παράθυρο της μια φορά και αμέσως έγιναν πολλά τηλεφωνήματα. (Το παράθυρο) δεν ξανάνοιξε ποτέ από τότε».

Οι ίδιοι περιορισμοί θα ισχύουν και για την Μελάνια Τραμπ και τον γιό της, μόλις μετακομίσουν μόνιμα στον Λευκό Οίκο.

«Όλοι οι ένοικοί του με τον καιρό νιώθουν παγιδευμένοι», τόνισε ο Τζόναθαν Γουάκροου, μιλώντας στο CNNi. O Γουάκροου είχε εργαστεί στις Μυστικές Υπηρεσίες της πρώτης κατοικίας.

melania1

(REUTERS/Kevin Lamarque)

«Η ιδιωτικότητα είναι κρυφός πόθος, δύσκολα την βρίσκεις», είπε ο Γουάκροου αναφορικά με το πόσο χρόνο μόνοι, με τον εαυτό τους, έχουν οι κάτοικοι της προεδρικής κατοικίας. Ο ίδιος επεσήμανε πως όπως η Μισέλ Ομπάμα, έτσι και η Μελάνια Τραμπ πρέπει να βοηθήσει την οικογένειά της να προσαρμοστεί.

«Η πίεση της Ουάσιγκτον είναι η νέα φυσιολογική ζωή για την οικογένεια. Όλοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, θα πρέπει να βρουν έναν ρυθμό (ζωής) που τους ικανοποιεί και δημιουργεί ένα οικείο περιβάλλον».

Για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα έτρωγε με την οικογένειά του κάθε βράδυ και γυμναζόταν μαζί με την σύζυγό του, Μισέλ κάθε πρωί. «Θα βρουν κάτι που θα τους βολέψει», εκτίμησε ο Γουάκροου.

Η επόμενη μέρα της μετακόμισης

Για την Μελάνια τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά. Τα περιστασιακά της ταξίδια στον Λευκό Οίκο και οι φευγαλέες στιγμές της στον ρόλο της πρώτης κυρίας, θα είναι σύντομα παρελθόν.

Πέραν της ατζέντας που έχει ήδη προαναγγείλει πως θα προωθήσει – να δουλέψει για τα παιδιά και τις γυναίκες– η Μελάνια Τραμπ θα αναλάβει και πολλά καθήκοντα σχετικά με την ομαλή λειτουργία του Λευκού Οίκου. Μέχρι τώρα η πρώτη κυρία έχει σημειώσει αριθμό επισκέψεων σε παιδικά νοσοκομεία και σχολεία, όμως ο πραγματικός όγκος εργασίας θα είναι πια πολύ μεγαλύτερος.

2017 05 12T194856Z 62632955 RC1F9BABACA0 RTRMADP 3 USA TRUMP MELANIA

(REUTERS/Yuri Gripas)

Θα αναλάβει όλα τα άτυπα καθήκοντα της θέσης της, που δεν έχει μισθό, αλλά είναι εξαιρετικής σημασίας, κυρίως λόγω της ιστορίας των κυριών που προηγήθηκαν της ίδιας. Θα είναι υπεύθυνη για το προσωπικό και θα αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων – μεταξύ άλλων.

Βέβαια η ίδια η Μελάνια Τραμπ θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει το είδος της πρώτης κυρίας που θέλει να είναι και τι σφραγίδα θέλει να αφήσει στον Λευκό Οίκο.

melania3

(REUTERS/Jonathan Ernst)

Melania Trump moves in

By Kate Bennett, CNN's COVER/LINE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ