ΚΟΣΜΟΣ

Ημέρα της Ρωσίας: Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα - Το μήνυμα του Πούτιν στο λαό (pics)

Ημέρα της Ρωσίας: Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα - Το μήνυμα του Πούτιν στο λαό (pics)
REUTERS/Anton Vaganov

Σε συλλήψεις περισσότερων από 200 διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, καλώντας τους από τα μεγάφωνα να διαλυθούν.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές άρχισαν πορεία από την πλατεία προς το Κρεμλίνο, αλλά εμποδίστηκαν από οδοφράγματα της αστυνομίας που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ ιστορικών ενδυμασιών στην οδό Τβερσκάγια, την κύρια εμπορική οδό της Μόσχας.

640x640 13

REUTERS/Anton Vaganov

640x640 15

REUTERS/Anton Vaganov

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε τουλάχιστον 200 ανθρώπους να συλλαμβάνονται από την αστυνομία.

640x640 16

REUTERS/Sergei Karpukhin

640x640 17

REUTERS/Tatyana Makeyeva

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος διοργάνωσε τη διαδήλωση, συνελήφθη νωρίτερα κοντά στην είσοδο του σπιτιού του ενώ κατευθυνόταν προς το σημείο της συγκέντρωσης.

Σήμερα Δευτέρα, η χώρα γιορτάζει την Ημέρα της Ρωσίας, και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε μήνυμα προς τον ρωσικό λαό επ' ευκαιρία της εθνικής εορτής και επίσημης αργίας.

Στο μήνυμά του, επεσήμανε ότι ο εορτασμός της Ημέρας της Ρωσίας έγινε μια παράδοση αλλά και ένα σημαντικό γεγονός στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή πολλών χωρών, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στους Ρώσους πολίτες και τους φίλους της Ρωσίας να ζήσουν στην εορταστική ατμόσφαιρα και να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκδηλώσεις αυτές «θα συμβάλουν στην εδραίωση της φιλίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των χωρών και λαών μας».

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντιεφ συνεχάρη επίσης τον ρωσικό λαό επ' ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ