ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίσκεψη του Ντένις Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα (pics)

Νέα επίσκεψη του Ντένις Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα (pics)
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Στη Βόρεια Κορέα μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη ο Αμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής του NBA, Ντένις Ρόντμαν, σε μια επίσκεψη που το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτηρίζει ως μη επίσημη. Ο πρώην αθλητής έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην Πιόνγκγιάνγκ για να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του CNNi, ο Ρόντμαν εθεάθη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου και πηγές της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν πως θα μεταβεί στη χώρα. Ερωτηθείς για το αντικείμενο του νέου του ταξιδιού τόνισε πως ελπίζει να κάνει «κάτι πολύ θετικό».

«Σκοπός μου είναι να πάω και να συνεχίσω την προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού στη Βόρεια Κορέα», είπε ο Ρόντμαν, τονίζοντας πως δεν είναι σκοπός του να συνομιλήσει με τους αξιωματούχους της Πιονγιάνγκ για τους Αμερικανούς που κρατούν φυλακισμένους.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας δεν θέλησε να αποκαλύψει αν θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη νέα του επίσκεψη, ενώ σε ερώτηση αν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ – με τον οποίον είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν – δήλωσε: «Είμαι πολύ σίγουρος πως είναι ευτυχισμένος για το ότι πάω εκεί και προσπαθώ να επιτύχω κάτι που και οι δύο χρειαζόμαστε».

2017 06 13T034730Z 837684438 RC1BA4C948A0 RTRMADP 3 USA NORTHKOREA RODMAN

(Ο Ρόντμαν στο αεροδρόμιο του Πεκίνου/REUTERS/Jason Lee)

Αυτή θα είναι η πέμπτη επίσκεψη του πρώην καλαθοσφαιριστή στη Βόρεια Κορέα, εντός μόνο μερικών ετών. Στο παρελθόν – και απαντώντας στις επικρίσεις – ο Ρόντμαν είχε χαρακτηρίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως απλό άνθρωπο «που δεν θέλει να βομβαρδίσει κανέναν».

Η τελευταία επίσκεψή του στην χώρα έγινε τον Ιανουάριο του 2014, όταν και συμμετείχε σε ένα παιχνίδι επίδειξης, το οποίο έγινε για τον εορτασμό των γενεθλίων του Κιμ Γιονγκ Ουν.

2017 06 13T035542Z 229898725 RC1E87168750 RTRMADP 3 USA NORTHKOREA RODMAN

(REUTERS/Jason Lee)

«Κάνει αστεία και του αρέσει να παίζει μπάσκετ, πινγκ πονγκ, να κολυμπάει. Αγαπάει την αμερικάνικη μουσική της δεκαετίας του 1980. Κάνει καραόκε... Έχει το συγκρότημα με τα 13 κορίτσια που παίζουν βιολί... Αγαπάει τους Doors και τον Τζίμι Χέντριξ... Όταν πήγα για πρώτη φορά, η μπάντα έπαιξε για τέσσερις ώρες μόνο δύο τραγούδια: τα σάουντρακ του Ρόκι και του Ντάλας», είχε αποκαλύψει ο ίδιος για μια από τις προσωπικότητες που κατακρίνεται εντόνως από την παγκόσμια σκηνή.

2017 06 13T040016Z 1759929490 RC19F04A7D00 RTRMADP 3 USA NORTHKOREA RODMAN

(REUTERS/Jason Lee)

«Όταν πήγα για πρώτη φορά εκεί ήταν έτσι... κομουνιστικό. Στεγνό και θλιβερό... Όπως στο «The Walking Dead». Αλλά την τρίτη φορά που πήγα στην Πιονγκγιάνγκ άλλαξαν πολλά... Χτίζει όλα αυτά τα νέα συγκροτήματα και τα ξενοδοχεία. Δημιούργησε το μεγαλύτερο πάρκο νερού στον κόσμο, ένα χιονοδρομικό κέντρο και μία μεγάλη αίθουσα μπόουλινγκ».

rodman3

(Reuters/Φωτογραφία Αρχείου)

Αυτό που είχε εντυπωσιάσει περισσότερο τον Ρόντμαν κατά τα ταξίδια του στη Βόρεια Κορέα ήταν η επίσκεψή του στο μαυσωλείο όπου φυλάσσονται τα «καταψυγμένα» σώματα του παππού και του πατέρα του Κιμ Γιονγκ.

rodman2

(Reuters/Φωτογραφία Αρχείου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ