ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Φόβοι για κατάρρευση του Πύργου Γκρένφελ

Λονδίνο: Φόβοι για κατάρρευση του Πύργου Γκρένφελ
REUTERS/ HANNAH MCKAY

Έντονες ανησυχίες για πιθανή κατάρρευση του πύργου Γκρένφελ που κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 30 νεκρούς, υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στο Λονδίνο.

Εξαιτίας των φόβων αυτών, έκλεισαν ορισμένοι σταθμοί του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας που βρίσκονται κοντά στον Πύργο Γκρένφελ, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των επιβατών να πραγματοποιούνται με δυσκολία.

Πιο συγκεκριμένα, δεν λειτουργούν οι σταθμοί μεταξύ του Aldgate και του Edgware Road εξαιτίας «σχεδιασμένων μηχανικών εργασιών και της πρόσφατης φωτιάς στην περιοχή Latimer Road», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, οι σταθμοί έκλεισαν «κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου».

Οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες στο συγκρότημα για την αναζήτηση αγνοουμένων. «Τα πληρώματα έρευνας και διάσωσης εργάζονται επί του παρόντος για να καταστήσουν το μπλοκ ασφαλές, ώστε οι πυροσβέστες να συνεχίσουν την εργασία τους σε όλο το κτίριο, κάνοντας λεπτομερή αναζήτηση για όσους μπορεί να παραμένουν στο εσωτερικό του», ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων και ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 70 τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ