Ο Τραμπ για τον θάνατο του Αμερικανού φοιτήτη: Κτηνωδία της Βόρειας Κορέας
Τον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, που είχε φυλακιστεί στη Βόρεια Κορέα, επί 17 μήνες και ο οποίος επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σε κωματώδη κατάσταση, σχολίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για «κτηνωδία του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της Μελάνια Τραμπ κα τα δικά του στην οικογένεια του άτυχου 22χρονου φοιτητή και ανέφερε ότι ο θάνατος του, ενισχύει την ανάγκη και την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε ενέργειες ώστε να αποτραπεί από εδώ και πέρα ο χαμός αθώων ανθρώπων «στα χέρια καθεστώτων που δεν σέβονται το κράτος δικαίου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γουόρμπιερ βρισκόταν σε κώμα για περισσότερο από ένα χρόνο.
Είχε καταδικαστεί από Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για «εχθρικές δραστηριότητες και συνωμοσία».
Απελευθερώθηκε στις 13 Ιουνίου, έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (08 Οκτωβρίου)
06:30
«Άνοιξε» η πλατφόρμα για τα αναδρομικά στο επίδομα παιδιού: Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν 5 δόσεις
06:00
Νέοι κανόνες στις προσλήψεις από 1η Νοεμβρίου: Υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες
05:00
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις το 2027 - Αναλυτικά οι τομείς
04:00