ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σκάνδαλο στο Βατικανό: Ο τρίτος τη τάξει αξιωματούχος κατηγορείται για σεξουαλική βία (pics)

Νέο σκάνδαλο στο Βατικανό: Ο τρίτος τη τάξει αξιωματούχος κατηγορείται για σεξουαλική βία (pics)
REUTERS/Tony Gentile

Νέο σκάνδαλο στο Βατικανό έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η αστυνομία της Αυστραλίας άσκησε δίωξη για σεξουαλική βία κατά συρροή στον επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, τον Αυστραλό Καρδινάλιο Τζορτζ Πελ.

«Ο Καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη και πρόσθεσε:

Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Καρδινάλιος διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το κατηγορητήριο. Επίσης δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

download

(Πηγή: REUTERS/Alessandro Bianchi/File Photo)

Ο 76χρονος ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης. Διαμένει στο Βατικανό από το 2014.

«Θα καθαρίσω το όνομά μου»

Στην αντεπίθεση πέρασε άμεσα ο Καρδινάλιος Πελ, ο οποίος 90 λεπτά έπειτα από την ανακοίνωση της αστυνομίας δήλωσε ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τόνισε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία για να καθαρίσει το όνομά του.

«Αν και είναι ξημερώματα στη Ρώμη ο Καρδινάλιος Πελ ενημερώθηκε για την απόφαση και τις ενέργειες της αστυνομίας και αρνείται ξανά όλες τις κατηγορίες. Ο Καρδινάλιος Πελ θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Αυστραλία για να "καθαρίσει" το όνομά του ακολουθώντας τις οδηγίες και την έγκριση των γιατρών του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

download 1

(Πηγή: REUTERS/Tony Gentile)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ