ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πίεσα τον Πούτιν αρκετά - αρνήθηκε με στόμφο εμπλοκή στις εκλογές μας

Τραμπ: Πίεσα τον Πούτιν αρκετά - αρνήθηκε με στόμφο εμπλοκή στις εκλογές μας
REUTERS/Carlos Barria

Στην συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του twitter.

Αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων τους, ενώ επέμεινε πως πίεσε τον Ρώσο ομόλογό του όσον αφορά το θέμα της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές, που τον ανέδειξαν νικητή.

«Πίεσα αρκετά τον πρόεδρο Πούτιν, δύο φορές, για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές μας. Το αρνήθηκε με στόμφο. Έχω ήδη εκφράσει την άποψή μου... Διαπραγματευτήκαμε για την παύση πυρός σε περιοχές της Συρίας, όπου υπάρχουν ακόμη κάτοικοι. Τώρα, είναι ώρα να προχωρήσουμε και να εργαστούμε εποικοδομητικά με τη Ρωσία».

Να σημειωθεί πως το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους ηγέτες των χωρών μελών της G2O πως δεν υπήρξε ρωσικός «δάκτυλος» στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

Ακόμη, ο πλανητάρχης, μέσω του ίδιου μέσου, αναφέρθηκε και στις συζητήσεις του με τον Πούτιν για τις κυβερνοεπιθέσεις που πλήττουν όλο τον πλανήτη. «Ο Πούτιν και εγώ συζητήσαμε για την δημιουργία μιας αδιαπέραστης μονάδας κυβερνοασφάλειας».

«Οι κυρώσεις (κατά της Ρωσίας) δεν συζητήθηκαν στην συνάντησή μου με τον πρόεδρο Πούτιν», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα γίνει καμία κίνηση πριν επιλυθούν τα προβλήματα στην Ουκρανία και τη Ρωσία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ