ΚΟΣΜΟΣ

Μοσούλη: ανατινάχτηκε με το μωρό της αγκαλιά

Μοσούλη: ανατινάχτηκε με το μωρό της αγκαλιά
AL-MAWSLEYA TV

Με μια πρώτη ματιά η φωτογραφία δείχνει μια μητέρα να κρατά το μωρό της αγκαλιά καθώς περνά μπροστά από ιρακινή περίπολο ενώ εγκαταλείπει περιοχή της Μοσούλης υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Αυτό που δεν φαίνεται, και εντόπισαν αργότερα καθώς επεξεργάζονταν το υλικό τους δημοσιογράφοι του ιρακινού τηλεοπτικού σταθμού AL-MAWSLEYA TV, είναι ότι η γυναίκα ετοιμάζεται να πυροδοτήσει με το δεξί της χέρι τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένη.

Παρότι, όπως εκτιμάται, σκοπός της ήταν να ανατιναχτεί μπροστά από την περίπολο για να σκοτώσει και τους στρατιώτες, δεν τα κατάφερε εκείνη τη στιγμή αλλά λίγο αργότερα, λίγο πιο κάτω.

Όπως γράφει η Telegraph, σκοτώθηκε μαζί με το παιδί της ενώ δύο στρατιώτες και αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν.

mosulwoman1.jpg

Οι τζιχαντιστές του ISIS, όσοι έχουν απομείνει στη Μοσούλη, βρίσκονται περικυκλωμένοι σε μια μικρή περιοχή της παλιάς πόλης, η ανακατάληψη της οποίας από τον ιρακινό στρατό επίκειται άμεσα. Σύμφωνα με επιτελείς, θα την είχαν ήδη καταλάβει αν εντατικοποιούσαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς αλλά δεν θέλουν να το κάνουν διότι μεταξύ όσων αντιστέκονται είναι και αρκετές γυναίκες που πολεμούν με τα παιδιά τους δίπλα. Προσθέτουν ότι περισσότερες από 20 επιθέσεις αυτοκτονίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν από γυναίκες καμικάζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ