ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμπντεσλάμ είπε στους φίλους του ότι κρύβεται στις Βρυξέλλες

Ο Αμπντεσλάμ είπε στους φίλους του ότι κρύβεται στις Βρυξέλλες
REUTERS/Police Nationale

Ένας από τους βασικούς καταζητούμενους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι πιστεύεται ότι κρύβεται κάπου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία επικαλείται ρεπορτάζ του αμερικανικού καναλιού ABC ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ επικοινώνησε με φίλους του μέσω του Skype την περασμένη Τρίτη και τους είπε ότι κρύβεται κάπου στις Βρυξέλλες καθώς έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στις εκτεταμένες έρευνες της βελγικής αστυνομίας και των μελών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες και είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι απέτυχε να πυροδοτήσει τη ζώνη αυτοκτονίας του μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. O Αμπντεσλάμ είπε στους φίλους του, που μίλησαν ανώνυμα στο ΑΒC, ότι προσπαθεί να βρει τρόπο να φτάσει στη Συρία

Χημικά όπλα βρέθηκαν σε προάστιο των Βρυξελλών

Εν τω μεταξύ, ένα οπλοστάσιο τρομοκρατών βρέθηκε χθες το βράδυ σε προάστιο των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η βελγική αστυνομία.

Ανάμεσα στα ευρήματα στο οπλοστάσιο του προαστίου Μόλενμπεκ είναι χημικά όπλα και εκρηκτικές ύλες. Στο συγκεκριμένο προάστιο έχει μεγαλώσει Αμπντελαχίμ Αμπααούντ ο οποίος θεωρείται ως ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Οι έρευνες έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα η οποία βρίσκεται από σήμερα σε κατάσταση “ύψιστου συναγερμού” καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης “παρόμοιας του Παρισιού”.

Από το πρωί οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί ενώ ο στρατός περιπολεί στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, έχουν ακυρωθεί όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της χώρας καθώς η αστυνομία αδυνατούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των οπαδών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ