ΚΟΣΜΟΣ

Με πυρηνική επίθεση απειλεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα

Με πυρηνική επίθεση απειλεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα
KCNA/via REUTERS

Με πυρηνική επίθεση στην «καρδιά» των ΗΠΑ απειλεί η Πιονγκγιάνγκ, σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον επιχειρήσει να απομακρύνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν από την ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, λίγες μέρες μετά το σχόλιο του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να βρει έναν τρόπο να απομακρύνει τον Κιμ από το συνεχώς αυξανόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας.

«Ελπίζω ότι θα βρούμε τον τρόπο να διαχωρίσουμε το καθεστώς από αυτό το σύστημα. Οι βορειοκορεάτες είμαι βέβαιος πως είναι υπέροχοι άνθρωποι και θα ήθελαν να τον δουν (τον Κιμ) να φεύγει», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Πομπέο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας απάντησε πως «όπως ορίζεται νομικά, σε περίπτωση που απειληθεί η αξιοπρέπειά της, η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να εξοντώσει τις χώρες ή τις οντότητες που εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια, κινητοποιώντας όλα τα μέσα επίθεσης που διαθέτει, περιλαμβανομένων και των πυρηνικών».

2017 07 04T093614Z 867754394 RC1C3BDCA410 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES


Πηγή: KCNA/via REUTERS

«Σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον τολμήσει να δείξει ακόμη και το παραμικρό σημάδι προσπάθειας να απομακρύνει την ανώτατη ηγεσία μας, θα απαντήσουμε με ένα ανελέητο πλήγμα στην «καρδιά» των ΗΠΑ με το ισχυρό πυρηνικό μας όπλο, το οποίο γίνεται όλο και πιο δυνατό με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η νέα απειλή της Βόρειας Κορέας έρχεται τη στιγμή που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Πιονγκγιάνγκ επιταχύνει το πρόγραμμα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ