ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές διακοπές του Ντόναλντ Τραμπ (pics)
Πηγή: REUTERS

Τις καλοκαιρινές του διακοπές ξεκίνησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναχώρησε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον και τον Λευκό Οίκο για το Μπεντμίνστερ όπου θα παραμείνει, σε ένα πολυτελές γκολφ κλαμπ, ιδιοκτησίας του.

Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε στις 23.00 από την αεροπορική βάση Άντριους με προορισμό το Μόρισταουν του Νιου Τζέρσεϊ. Από εκεί ο Τραμπ μετέβη στο Trump National Golf Club του Μπεντμίνστερ, που απέχει 70 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης. Στο ταξίδι του τον συνοδεύουν η κόρη του Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κουσνερ, καθώς και τα εγγόνια του.

Οι διακοπές του Αμερικανού προέδρου θα διαρκέσουν 17 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του στον Λευκό Οίκο θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης.

Ο Τραμπ συνηθίζει να περνά τα Σαββατοκύριακά του στο Μπεντμίνστερ ή στην ιδιοκτησία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, την οποία αποκαλεί "Χειμερινό Λευκό Οίκο".

trump don 2

Πηγή: Reuters

Ο αμερικανικός Τύπος σχολιάζει ότι μολονότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε διαρκώς τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, για τις πολυήμερες διακοπές του, οι δικές του φέτος θα διαρκέσουν ακόμη περισσότερες ημέρες.

Η εφημερίδα Washington Post μάλιστα "υπολόγισε" τις ημέρες που έχει περάσει ο Τραμπ στις ιδιωτικές κατοικίες του ή παίζοντας γκολφ. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα έχει κάνει "διακοπές" διάρκειας 53 ημερών, έναντι 15 για την αντίστοιχη περίοδο του Μπαράκ Ομπάμα.

trump don 3

Πηγή: Reuters

Κατά την προεκλογική περίοδο πάντως ο Τραμπ διαβεβαίωνε ότι θα φεύγει "σπανίως" από τον Λευκό Οίκο γιατί θα έχει πολλή δουλειά και ότι "δεν θα έχει χρόνο για να παίζει γκολφ".

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune οι Αμερικανοί κατά μέσο όρο έχουν κάθε χρόνο 10 ημέρες πληρωμένων διακοπών.

trump don 4

Πηγή: Reuters

trump don 5

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης