ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θέλει να ρίξει... «μαύρο» στο Al-Jazeera

Ισραήλ: Θέλει να ρίξει... «μαύρο» στο Al-Jazeera
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Ronen Zvulun

Μέτρα με στόχο τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera θέλει να λάβει το Ισραήλ.

Η χώρα στοχεύει στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων, τον τερματισμό λειτουργίας των γραφείων του, αλλά και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από την έδρα του στο Κατάρ, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών, Αγιούμπ Καρά.

Ο υπουργός, κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι οι πάροχοι των καλωδιακών συνδέσεων έχουν συμφωνήσει με την διακοπή μετάδοσης των αραβικών και αγγλικών εκπομπών του δικτύου.

Ωστόσο, η πλήρης διακοπή της λειτουργίας του, θα απαιτήσει σχετική νομοθεσία.

Να υπενθυμίσουμε πως προ μερικών εβδομάδων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιάμιν Νετανιάχου είχε εκφράσει ίδιες απόψεις περί του Al Jazeera, υποστηρίζοντας πως το τηλεοπτικό δίκτυο υποκινεί τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ μεταξύ του στρατού της χώρας και Παλαιστινίων.

«Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα συνεχίζει να προκαλεί βία γύρω από την Πλατεία των Τεμενών», ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, τότε.

«Έχω μιλήσει πολλές φορές στις Αρχές επιβολής νόμου, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στην Ιερουσαλήμ. Εάν αυτό δεν γίνει λόγω νομικών ερμηνειών, θα εισαγάγω την απαιτούμενη νομοθεσία για να απελάσω το Al Jazeera από το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ