ΚΟΣΜΟΣ

Σαρώνει η γαλλική έκδοση του βιβλίου του Χέμινγουεϊ, «Paris est une fete»

Σαρώνει η γαλλική έκδοση του βιβλίου του Χέμινγουεϊ, «Paris est une fete»
David E. Scherman/The LIFE Picture Collection/Getty Images/Ideal Image

Ξεπουλάει στην κυριολεξία το βιβλίου του Έρνεστ Χέμινγγουεϊ, "Paris est une fete" στο Παρίσι λίγες μόνο μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για το βιβλίο που συμπυκνώνει τον έρωτα του συγγραφέα για την πόλη του Παρισιού, για τα καφέ και τα μπαρ της και για τον τρόπο ζωής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Διεθνείς ανταποκρίσεις από τη γαλλική πρωτεύουσα μεταφέρουν ότι το βιβλίο βρίσκεται σε πολλά σημεία μνήμης των θυμάτων, σηματοδοτώντας την αντίσταση στους τρομοκράτες, ενώ πολλοί είναι οι εκδότες που έχουν παραγγείλει την ανατύπωσή του.

Η γαλλική μετάφραση του... 51χρονου βιβλίου έφθασε λίγο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην κορυφή της λίστας best seller του γαλλικού Amazon και έμεινε εκεί για μέρες ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα σε πολλά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία σε όλο το Παρίσι.

Όπως μεταδίδει το CNN, πολλοί ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων τόνισαν ότι έχουν δει αύξηση του ενδιαφέροντος για βιβλία σχετικά με το ριζοσπαστικό Ισλάμ με το αιτιολογικό ότι ο κόσμος αναζητά να μάθει την ιδεολογία που κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ