ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος του FBI στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ

Έφοδος του FBI στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ
REUTERS/Brendan McDermid

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν έγγραφα και άλλα υλικά από μια κατοικία του Πολ Μάναφορτ -του άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ- σε μια έφοδο που έκαναν στα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Την είδηση έκανε γνωστή εκπρόσωπος του Μάναφορτ, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που ανέφερε πρώτη η εφημερίδα Washington Post.

Η έφοδος έγινε απροειδοποίητα πριν από τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου στην κατοικία του Μάναφορτ στο προάστια Αλεξάντρια της Ουάσιγκτον. Η έρευνα και η κατάσχεση των εγγράφων και του υλικού σημειώθηκαν μία ημέρα αφού ο Πολ Μάναφορτ συναντήθηκε με στελέχη του προσωπικού της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Post, η οποία επικαλέστηκε πρόσωπα τα οποία δεν κατονόμασε και τα οποία είναι ενήμερα για την έρευνα.

2017 08 09T142924Z 128041948 RC195E588740 RTRMADP 3 USA TRUMP RUSSIA MANAFORT

REUTERS/Rick Wilking

«Πράκτορες του FBI εξετέλεσαν ένα ένταλμα έρευνας σε μια από τις οικίες του κ. Μάναφορτ. Ο κ. Μάναφορτ πάντοτε συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (...) και το έπραξε και σε αυτή την περίπτωση», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Το ένταλμα έρευνας ήταν εξαιρετικά ευρύ και οι πράκτορες του FBI που διεξήγαγαν την έφοδο για λογαριασμό του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ πήραν μαζί τους διάφορα έγγραφα, ανέφερε η Washington Post.

Κατά πληροφορίες που δημοσιεύει από τη δική της πλευρά η εφημερίδα New York Times, ανάμεσα στα έγγραφα που πήραν μαζί τους οι πράκτορες είναι φορολογικές δηλώσεις του Μάναφορτ και έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικούς του λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Το FBI και το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ