ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο επικεφαλής της στρατηγικής του προέδρου Τραμπ

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο επικεφαλής της στρατηγικής του προέδρου Τραμπ
REUTERS/Kevin Lamarque

Την απομάκρυνση του Στιβ Μπάνον από τη θέση του επικεφαλής της στρατηγικής του πρόεδρου, αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφεραν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο CNNi.

Όπως αναφέρει το CNNi ο Αμερικανός πρόεδρος εξαγριώθηκε με τον Μπάνον όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του αναφέρθηκε στη διαμάχη που ξέσπασε με τη Βόρεια Κορέα και τόνισε ότι θα προβεί σε αλλαγές στο προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών.

Τότε ο Στιβ Μπάνον είχε πει:

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, ξεχάστε το. Μέχρι να μου λύσει κάποιος το μέρος εκείνο της εξίσωσης που λέει ότι δεν θα πεθάνουν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεουλ στα πρώτα 30 λεπτά από τη χρήση συμβατικών όπλων, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ».

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε θέματα στρατηγικής Στιβ Μπάνον συμφώνησαν από κοινού ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία ημέρα του τελευταίου στην υπηρεσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, λίγη ώρα αφότου διέρρευσε ότι ο Μπάνον απολύθηκε από τη θέση του.

«Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε τα καλύτερα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο 63χρονος Μπάνον είναι πρώην αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού, επενδυτής της Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός. Η απομάκρυνσή του έρχεται μόλις επτά μήνες από την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στελέχη του Λευκού Οίκου και ως ο άνθρωπος πίσω από την «εθνικιστική» ιδεολογια του Αμερικανού προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ