ΚΟΣΜΟΣ

Αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο

Αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο
REUTERS/Reuters TV

Δέκα ναυτικοί αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση πολεμικού πλοίου του αμερικανικού ναυτικού με εμπορικό πλοίο ανατολικά της Σιγκαπούρης.

Από τη σύγκρουση το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολεμικού Ναυτικού «το αντιτορπιλικό συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη». Το Reuters από την πλευρά του αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο Alnic σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

t1

(Πηγή: Reuters TV)

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμιση χρόνια. Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

t2

(Πηγή: Reuters TV)

«Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής.

2

(Πηγή: CNNi)

t3

(Πηγή: Reuters TV)

Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε λιγότερο από δύο μήνες. Την περασμένη εβδομάδα το Ναυτικό είπε ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή σε αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας καθώς συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στη σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν επτά ναύτες.

t4

(Πηγή: Reuters TV)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ