ΚΟΣΜΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων για την επίδειξη πλούτου της συζύγου του Αμερικανού υπουργού Μνούτσιν

Θύελλα αντιδράσεων για την επίδειξη πλούτου της συζύγου του Αμερικανού υπουργού Μνούτσιν
REUTERS/Jonathan Ernst/Φωτογραφία αρχείου

Η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο μιας διαμάχης που ξέσπασε στο Instagram αφού έκανε επίδειξη χλιδής κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο Κεντάκι, μια πολιτεία με υψηλά ποσοστά φτώχειας.

Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Λουίζ Λίντον, 36 ετών, στο Instagram. Σε αυτή η ξανθιά Σκωτσέζα ηθοποιός αποβιβάζεται από ένα κυβερνητικό αεροσκάφος που έχει προσγειωθεί στο Κεντάκι.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από το σχόλιο: «φανταστική #διαμονή στο #Κεντάκι» και μια σειρά από ετικέτες (hashtags) που αναφέρονται στην πανάκριβη γκαρνταρόμπα της, στην οποία δεσπόζουν δημιουργίες οίκων όπως "#carréhermès" "tomford" ή "valentino".

Μια μητέρα τριών παιδιών, η Τζένι Μίλερ, ηλικίας 45 ετών, αντέδρασε στην επίδειξη αυτή πλούτου αναρτώντας το μήνυμα: «είμαι πανευτυχής που μπορέσαμε να χρηματοδοτήσουμε τη μικρή σας απόδραση. #αξιοθρήνητο».

Αντί να αγνοήσει το σχόλιο της 45χρονης Αμερικανίδα, η Λίντον δεν άργησε να απαντήσει.

«Αχ! Πιστεύατε ότι ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι;! Υπέροχο! Πιστεύετε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε το μήνα του μέλιτός μας ή κάποιο προσωπικό ταξίδι;! Lololol».

Και κατόπιν συνέχισε: «συμβάλατε περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας σε σύγκριση με εμένα και τον σύζυγό μου; Είτε επειδή είστε μισθωτή που καταβάλλει τους φόρους της ή με το να θυσιάζεστε για την πατρίδα σας;».

«Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι εμείς πληρώνουμε περισσότερους φόρους σε ένα μόνο μονοήμερο ταξίδι μας απ' όσους έχετε πληρώσει εσείς ποτέ».
«Είστε εξαιρετικά ξεπερασμένη», συμπληρώνει προτού καταλήξει:
«Πηγαίνετε λοιπόν να χαλαρώσετε λίγο και δείτε το νέο Game of Thrones. Είναι φοβερό!»

Τα μηνύματα της Λίντον στον λογαριασμό της στο Instagram έγιναν σύντομα viral σε έναν άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, μετά τον χλευασμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από την Τζένι Μίλερ.

Πλέον η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών επιτρέπει την πρόσβαση στον λογαριασμό της στο Instagram σε συγκεκριμένους χρήστες.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο για το θέμα, μια εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το ζεύγος Μνούτσιν κατέβαλε στην κυβέρνηση τα έξοδα για τα ταξίδια της Λουίζ Λίντον.
«Δεν έχει λάβει καμία αμοιβή για τα (πολυτελή) προϊόντα στα οποία αναφέρθηκε» υπογράμμισε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ