Η Ουγγαρία ζητά από την Κομισιόν 400 εκατ. για τον αντιμεταναστευτικό φράχτη της
Νέο κεφάλαιο στην κόντρα της Ουγγαρίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται πως ανοίγει, καθώς ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, αναμένεται να ζητήσει από την Κομισιόν να καλύψει τα μισά από τα έξοδα για την φύλαξη των νότιων συνόρων της χώρας από την προσφυγική και μεταναστευτική ροή.
Όπως δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού, Γιάνος Λάζαρ, ο Ορμπάν προτίθεται να ζητήσει την Κομισιόν να συμβάλει στο «βάρος» των εξόδων, που έως τώρα επωμίζονταν αποκλειστικά οι φορολογούμενοι της χώρας.
Ο Λάζαρ δήλωσε πως ο Ορμπάν θα γράψει σήμερα κιόλας, Πέμπτη, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να ζητήσει από την ΕΕ να συνεισφέρει περίπου 400 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ουγγαρία, με τον φράχτη της και τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες της στα σύνορα με τη Σερβία και την Κροατία, «προστατεύει όλους τους πολίτες της Ευρώπης από την πλημμύρα των παράνομων μεταναστών».
Γκίλφοϊλ: «Η Ελλάδα πρωταγωνιστής στο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης
23:18
«Πότε να πάμε στο νησί σου;» - To επίμαχο email του Μασκ προς τον Έπσταϊν (pic)
23:06
«Βιολάντα»: Στο «μικροσκόπιο» οι άδειες, τα λάθη στις δεξαμενές προπανίου και οι τεχνικές μελέτες
22:54
Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ κάνει ένα βήμα πίσω με την ICE - Έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για Πρέτι
22:45