Η Ουγγαρία ζητά από την Κομισιόν 400 εκατ. για τον αντιμεταναστευτικό φράχτη της
Νέο κεφάλαιο στην κόντρα της Ουγγαρίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται πως ανοίγει, καθώς ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, αναμένεται να ζητήσει από την Κομισιόν να καλύψει τα μισά από τα έξοδα για την φύλαξη των νότιων συνόρων της χώρας από την προσφυγική και μεταναστευτική ροή.
Όπως δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού, Γιάνος Λάζαρ, ο Ορμπάν προτίθεται να ζητήσει την Κομισιόν να συμβάλει στο «βάρος» των εξόδων, που έως τώρα επωμίζονταν αποκλειστικά οι φορολογούμενοι της χώρας.
Ο Λάζαρ δήλωσε πως ο Ορμπάν θα γράψει σήμερα κιόλας, Πέμπτη, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να ζητήσει από την ΕΕ να συνεισφέρει περίπου 400 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ουγγαρία, με τον φράχτη της και τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες της στα σύνορα με τη Σερβία και την Κροατία, «προστατεύει όλους τους πολίτες της Ευρώπης από την πλημμύρα των παράνομων μεταναστών».
SPONSORED
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πιστώθηκαν σε λογαριασμούς κτηνοτρόφων 3,6 εκατ. ευρώ
17:20
Αντεπίθεση ΠΑΣΟΚ για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Στον κουβά λάσπη και συκοφαντία»
17:12
Καταδίωξη στα Λιόσια: Δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από 80 άτομα
17:04
«Η Ιστορία σε κίνηση»: Η ασπρόμαυρη εικόνα του Λευκού Οίκου για Τραμπ και Σι
17:01