Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ για την Βόρεια Κορέα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει το απόγευμα της Δευτέρας, για την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.
Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με την δήλωση της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας.
Καταδίκη από τον Α.Γκουτέρες
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζοντάς τη «βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια».
Ο ίδιος κάλεσε την ηγεσία της χώρας να σταματήσει τέτοιες ενέργειες, όπως αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του.
«Αυτή η ενέργεια είναι άλλη μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας και υπονομεύει τις διεθνείς προσπάθειες για τη μη διάδοση των πυρηνικών και τον αφοπλισμό. Η ενέργεια αυτή είναι επίσης βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντιζαρίκ.
Και επίσημα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αποστολάκης - Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής
09:45
Λασίθι: Άγριος ξυλοδαρμός 12χρονου από συμμαθητές του - Ανήλικος τραβούσε βίντεο - Οκτώ συλλήψεις
09:37
Καρέ-καρέ η άφιξη του Μάρκο Ρούμπιο στο υπουργείο Εξωτερικών - Η θερμή χειραψία με Γεραπετρίτη
09:26
Η μεγαλύτερη απειλή από την ΑΙ ονομάζεται «αποδυνάμωση» και ειδικοί θεωρούν ότι έχει ήδη ξεκινήσει
09:24