Τα άψυχα σώματα δώδεκα πιθήκων εντοπίστηκαν σε δάσος της περιοχής Kotwali Mohammadi, στην Ινδία από ξυλουργούς που καθάριζαν το δάσος.

Αρχικά οι Αρχές υποψιάστηκαν ότι τα θηλαστικά είχαν δηλητηριαστεί, ωστόσο μετά από νεκροψία που διενεργήθηκε, δεν βρέθηκε ίχνος δηλητηρίου στο αίμα τους. 

Το εντυπωσιακό είναι ότι από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι και οι δώδεκα πίθηκοι πέθαναν από ανακοπή καρδιάς, μετά από ένα ισχυρό σοκ.

«Επιβεβαιώσαμε, κατά τη νεκροψία ότι οι πίθηκοι πέθαναν από ανακοπή. Πιστεύουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο μπορεί να προκλήθηκε από την παρουσία κάποιας τίγρης στην περιοχή, την οποία οι πίθηκοι είτε άκουσαν να βρυχάται ή αντίκρισαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να υποστούν έμφραγμα», δήλωσε ο  Sanjeev Kumar, επικεφαλής κτηνιατρικού κέντρου στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο κτηνίατρος Brijendra Singh, δήλωσε στους Times of India: «Ο πίθηκος είναι ένα άγριο ζώο και δεν πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο. Οι πίθηκοι πιθανώς μολύνθηκαν από κάποιο ιό και ο θάνατός τους χρήζει περαιτέρω έρευνας ».

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!