Βρετανία: Ακόμη δύο συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου
Σε δύο ακόμη συλλήψεις προχώρησαν οι βρετανικές Αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 30 ετών, καθώς φέρονται να σχετίζονται με την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στον σταθμό Parsons Green.
Οι δύο νέες συλλήψεις έγιναν στο Νιούπορτ στη νότια Ουαλία, εκεί όπου είχε συλληφθεί λίγες ώρες πριν ακόμη ένας άνδρας.
Συνολικά έχουν γίνει πέντε συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ακόμη δύο, έναν 18χρονο, αλλά κι έναν 21χρονο που κρατούνται και ανακρίνονται.
"Εξακολουθεί να πρόκειται για μια έρευνα που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Έχει υπάρξει μεγάλη δραστηριότητα μετά την επίθεση της Παρασκευής", δήλωσε ο διοικητής Ντιν Χέιντον, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της αστυνομίας του Λονδίνου.
"Έχουμε θέσει πέντε άνδρες υπό κράτηση και συνεχίζονται οι έρευνες σε τέσσερις διευθύνσεις. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες για να διακριβώσουν τα ακριβή γεγονότα πίσω από την επίθεση".
Στρατηγική συμφωνία Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ομίλου Qualco και Olympic Marine
18:10
Προσωρινή διαμονή για τους πυρόπληκτους της Κασσάνδρας μέσω ειδικής πλατφόρμας
18:07
ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ: LIVEBLOG: Φωτιά στη Χαλκιδική, καμένα σπίτια στη Σίβηρη - Εκκένωση διά θαλάσσης
18:00
Φωτιά στη Χαλκιδική: Απεγκλωβίζονται άτομα δια θαλάσσης στη Σίβηρη
17:59