ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κούσνερ χρησιμοποιεί ιδιωτικό mail για υποθέσεις του Λευκού Οίκου

Ο Κούσνερ χρησιμοποιεί ιδιωτικό mail για υποθέσεις του Λευκού Οίκου
REUTERS/Jim Bourg

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιεί έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παράλληλα με τον επίσημο λογαριασμό του στην αμερικανική προεδρία για να ανταλλάσσει μηνύματα με άλλα κυβερνητικά στελέχη, αποκάλυψε το ειδησεογραφικό περιοδικό Politico.

Σύμφωνα με το περιοδικό, τα μηνύματα που έχει στείλει ο Κούσνερ από τον ιδιωτικό του λογαριασμού αφορούσαν την κάλυψη των ΜΜΕ, τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και άλλα θέματα. Δικηγόρος του Κούσνερ δήλωσε πως ο πελάτης του τηρεί τους κανόνες για την τήρηση αρχείου και την κυβερνητική διαφάνεια προωθώντας όλα τα μηνύματα που λαμβάνει και στέλνει στον επίσημο λογαριασμό του.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, το 2016, ο ρεπουμπλικάνος είχε επιτεθεί επανειλημμένα εναντίον της δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον διότι χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί των ημερών του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα κρίθηκε αργότερα ότι περιείχαν στοιχεία διαβαθμισμένα ως εμπιστευτικά ή απόρρητα. Ο Τραμπ μαζί με το πλήθος φώναζαν «βάλτε τη φυλακή» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και τον Οκτώβριο είχε απειλήσει ότι θα την φυλάκιζε αν εκλεγόταν πρόεδρος. Κατόπιν είπε ότι δεν θα ζητήσει να της ασκηθεί δίωξη.

Το Politico αναφέρει ότι και άλλοι ανώτεροι συνεργάτες του Τραμπ χρησιμοποιούν επίσης ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανάμεσά τους ο πρώην προσωπάρχης της προεδρίας Ράινς Πρίμπους, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής της προεδρίας Στιβ Μπάνον και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον.

Πολλά άλλα στελέχη της αμερικανικής προεδρίας εξάλλου χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα για να επικοινωνούν με δημοσιογράφους και άλλους με κλήσεις ή μηνύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ