ΚΟΣΜΟΣ

Η Φράουκε Πέτρι θα αποχωρήσει από το AfD

Η Φράουκε Πέτρι θα αποχωρήσει από το AfD
REUTERS/Wolfgang Rattay

Πληροφορίες θέλουν την εκλεγμένη με το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Φράουκε Πέτρι να αποχωρεί από το κόμμα, μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασής της να μην συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του AfD λόγω «εσωτερικής διχογνωμίας σε θέματα ουσίας».

Η Πέτρι δεν συμμετείχε στην συνάντηση των μελών του κόμματος για την τελική κατανομή των εδρών στην Μπούντεσταγκ και την επιλογή των Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπων του κόμματος, γεγονός που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προμήνυμα αποχώρησης. Μάλιστα, την ώρα που το κόμμα της συνεδρίαζε η ίδια βρισκόταν στη Δρέσδη, απ΄ όπου – όπως αναφέρει το dpa – επιβεβαίωνε τις φήμες αποχώρησης.

«Είναι ξεκάθαρο πως (η παραίτηση) έρχεται», ανέφερε στο dpa, όμως δεν όρισε ημερομηνία εξόδου από το AfD. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο η Πέτρι ξεκαθάρισε πως τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι δύο εκλεγέντες στη Σαξονία θα αποχωρούσαν από τις θέσεις τους. Και ο σύζυγός της Πέτρι, Μάρκους Πέτζελ, επιφανές στέλεχος του κόμματος, αναμένεται να περάσει την πόρτα της εξόδου.

2017 09 25T085942Z 1128530692 UP1ED9P0OZHXP RTRMADP 3 GERMANY ELECTION REACTION AFD

(Η ηγετική ομάδα του AfD/REUTERS/Wolfgang Rattay)

Την Δευτέρα σε κοινή συνέντευξή Τύπου η νεοεκλεχθείσα βουλευτής άφησε τους πάντες έκπληκτους ανακοινώνοντας πως «εσωτερικές διχογνωμίες» σε σημαντικά θέματα την οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική ομάδα του AfD.

Να υπενθυμίσουμε πως το ακροδεξιό κόμμα κατάφερε να μπει στο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά το 1945. Συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 12,6% κατακτώντας την τρίτη θέση πίσω από το CDU και το SPD.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ