ΚΟΣΜΟΣ

Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Eπανεμφάνιση μετά από μήνες σιωπής με ηχητικό μήνυμα

Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Eπανεμφάνιση μετά από μήνες σιωπής με ηχητικό μήνυμα
REUTERS/Social Media Website

Μετά από μήνες σιωπής και με τις φήμες, ότι έχει σκοτωθεί σε επίθεση εναντίον του, να οργιάζουν, ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του 'ισλαμικού κράτους', Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επανεμφανίστηκε με ηχητικό μήνυμα, 46 λεπτών, σε ένα από τα ηλεκτρονικά μέσα που ελέγχει η οργάνωσή του.

Το μήνυμα του ηγέτη του ISIS, έχει τίτλο «Υπέρ πάντων ο Θεός» και για να πιστοποιηθεί ότι είναι σύγχρονο, ότι δεν πρόκειται, δηλαδή, για παλαιότερη ηχογράφηση, η φωνή που αποδίδεται στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κάνει αναφορές, μεταξύ άλλων, στα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό με επίκεντρο το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, καθώς και στην ανάκτηση του ελέγχου, προ διμήνου, της Μοσούλης από τους Ιρακινούς.

Ταυτοχρόνως, ο αόρατος χαλίφης των τζιχαντιστών καλεί τους πιστούς του να εξαπολύσουν νέες αιματηρές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα «ΜΜΕ των απίστων». Όπως λέει επί λέξει:

Απανταχού στρατιώτες του Ισλάμ να πολλαπλασιάσετε τα χτυπήματα σας και να συμπεριλάβετε στους στόχους σας τα κέντρα ενημέρωσης των απίστων καθώς και τα σημεία απ' όπου εξαπολύουν τους πνευματικούς τους πολέμους».

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εκτιμάται ότι κρύβεται κάπου μεταξύ Ράκας (Συρία) και Μοσούλης (Ιράκ). Η σύλληψη ή η εξόντωσή του ενδεχομένως να πάρει χρόνια.

ΟΙ ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ