Βίντεο: Πολικές αρκούδες παλεύουν να σταθούν σε λιωμένους πάγους
Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αποτυπώνονται σε ένα βίντεο που κάνει ήδη το γύρο των social media και απεικονίζει πολικές αρκούδες να προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας, στον Αρκτικό Κύκλο, με τους πάγους να λιώνουν και να σπάνε, παρασύροντάς τες στα παγωμένα νερά.
Τα πλάνα μετέδωσε το δίκτυο Russia Today και προέρχονται από την πόλη Τσουκότκα της ρωσικής Άπω Ανατολής, εκεί που συναντώνται ο Βόρειος Παγωμένος (Αρκτικός) Ωκεανός και ο Ειρηνικός Ωκεανός.
Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο, οι αρκούδες μοιάζουν να παίζουν με τα κομμάτια λιωμένου πάγου, σε ένα θέαμα που θα μπορούσε να είναι πράγματι εξαιρετικά διασκεδαστικό αν δεν απειλούσε την ίδια την ύπαρξη των αρκούδων: οι λιωμένοι πάγοι, εμποδίζουν τη μεταναστευτική οδό των αρκούδων και, συνεπώς, την αναζήτηση της τροφής τους.
Ο πάγος συνιστά το πλέον στοιχειώδες συστατικό για την επιβίωση των πολικών αρκούδων, καθώς σε αυτόν μπορούν να κυνηγούν φώκιες που αποτελεί και την κύρια πηγή τροφής τους.
Το λιώσιμο των πάγων, όμως, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, οδηγεί τα μεγαλόσωμα αυτά ζώα σε μαρασμό.
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52