ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναταραχή στη Βουλή προκάλεσε η αναφορά Μητσοτάκη σε… εξωγήινο

Αναταραχή στη Βουλή προκάλεσε η αναφορά Μητσοτάκη σε… εξωγήινο
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αίσθηση και ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας προκάλεσε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, όταν μοιράστηκε με το Σώμα περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν… εξωγήινο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνοντας στην Ολομέλεια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο, διηγήθηκε μια ιστορία, προκειμένου να δικαιολογήσει τη στάση του κόμματός του στη νομοθετική ρύθμιση.

«Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό, κάτι που αμφιβάλλω αν έχετε κάνει εσείς ή ο πρωθυπουργός. Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Με το νομοσχέδιό σας αυτός ο άνθρωπος μπορεί να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου και αυτό να το βρει μπροστά του στη ζωή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να τεκμηριώσει το επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι πρόχειρο.

Η περιγραφή αυτή του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε σχόλια και γέλια στη Βουλή, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναφέρει πως «δυστυχώς πρόκειται για αληθινή ιστορία», σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν διαχωρίζει τέτοιες περιπτώσεις που ενδεχομένως να εμφανιστούν ζητώντας αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Αντιμετωπίζετε το ζήτημα με ανευθυνότητα είπε ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε λέγοντας: «δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά, θέλετε να κάνετε ένα ακόμη σόου προοδευτισμού την ώρα που ασκείτε την εξουσία με τον πιο συντηρητικό τρόπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ