Τσίπρας: Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων (pics)
Πηγή: EUROKINISSI-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ-ANDREA BONETTI

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων. Αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+ πάνω από το Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στην 337 Μοίρα στη Λάρισα.

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ.

 

 

Από το πρωί αποτελούσε μυστήριο το σημερινό non paper του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

«Πετάει, πετάει ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού», έγραφε το non paper… βάζοντας φωτιά στα δημοσιογραφικά γραφεία για το τι θα κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγη ώρα αργότερα τελικά το μυστήριο λύθηκε, καθώς έγινε γνωστό ότι επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και θα πετάξει με μαχητικό F-16 πάνω από το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έφθασε μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της ηγεσίας της Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας και πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η σημερινή πτήση του πρωθυπουργού με μαχητικό F-16 δεν είχε γίνει γνωστή και έτσι το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού θέλησε να το διαδώσει με αυτό το λιτό αλλά χιουμοριστικό non paper.

 

Διαβάστε επίσης