ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια το 2018 είναι «άδειο πουκάμισο» (pics)

Μητσοτάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια το 2018 είναι «άδειο πουκάμισο» (pics)
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Καταγγελτικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, αναφορικά με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ενώ επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός «προπαγανδίζει καινούργιους μύθους».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι και δεν θα γίνει κανονική χώρα. Δεν είναι κανονική χώρα όταν τρεις Ευέλπιδες δέχονται επίθεση και κανείς δεν αντιδρά. Δεν είναι κανονική χώρα όταν τα πανεπιστήμια γίνονται εστίες βίας και αναρχίας», χαρακτήρισε «αλλοπρόσαλλη και κυνική ομάδα» την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και τόνισε πως επί των ημερών τους «η Ελλάδα θα απομακρύνεται από το να γίνει κανονική χώρα».

«Ο κ. Τσίπρας θεωρεί επιτυχία την επιστροφή σε αναιμική ανάπτυξη και το κάνει με αυταρέσκεια προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Ο κ. Τσίπρας δημιούργησε τη γενιά των 395 ευρώ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας παράλληλα πως έχουμε «μια κυβέρνηση που τρέμει ένα πράγμα μην τυχόν και χάσει την εξουσία».

Η έξοδος από το μνημόνιο το 2018 είναι ένας «μύθος», ένα «άδειο πουκάμισο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εξήγησε τα λεγόμενά του τονίζοντας: «ήδη από 1η Ιανουαρίου 2019 ξεκινά ένα τέταρτο Μνημόνιο με μέτρα 5 δισ., περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου. Πρόκειται για μέτρα Τσίπρα-Καμμένου».

4265677

EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Από τα Μνημόνια θα βγαίναμε από το 2015 αν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας δέσμευσε την Ελλάδα σε πολύ υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και αυτό ήταν το τίμημα της αναξιοπιστίας». Παράλληλα, τόνισε πως ο πρωθυπουργός γύρισε τη χώρα τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω κάτι που θα κοστίσει 100 δισεκατομμύρια.

Χαρακτήρισε «αχρείαστα τα μνημόνια Τσίπρα» και αναφορικά με τις υποσχέσεις για το κοινωνικό μέρισμα, έκανε λόγο για θράσος της κυβέρνησης να μοιράζει υποσχέσεις την ώρα που 300.000 άτομα περιμένουν τις συντάξεις τους και έκανε λόγο για «μια βαθιά ανήθικη διακυβέρνηση».

«Έχουν νομοθετήσει μέτρα 15 δισ. ευρώ και πανηγυρίζουν για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν το 1/10 δηλαδή 1,5 δισ. ευρώ. Πάει πολύ επειδή του αρέσει του κ. Τσίπρα το καραβάνι της εξουσίας να θεωρεί τους πολίτες από τα υποζύγια», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πάψτε κ. Τσίπρα να πανηγυρίζετε για το υπερπλεόνασμα γιατί αυτό το κλέβετε από ένα μέρος της κοινωνίας που κάνετε να υποφέρει» κατέληξε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

4265674

EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Πυρά» για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ και τα F-16

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει σχέδιο και «εφαρμόζει μέτρα στο παρά πέντε απλώς για να νέμεται την εξουσία. Καταστρέφει τις προοπτικές μας καταστρέφοντας ένα μέλλον που μας αξίζει. Ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται με στόχο μόνο να μείνει στην εξουσία». «Δεν είχε σχέδιο του 2015 όταν ταυτίστηκε με τον Βαρουφάκη, δεν είχε όταν υπέγραψε τα Μνημόνια, δεν έχει ούτε τώρα», είπε και τόνισε πως ο πρωθυπουργός βάζει τις εσωκομματικές ισορροπίες πάνω από το εθνικό συμφέρον

«Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτα από όσα τον καλέσαμε να πετύχει. Με εξαίρεση κάποιες φωτογραφίες και ωραία λόγια διπλωματικής αβρότητας δεν πήρε τίποτα ούτε για τη βάση της Σούδας ούτε για κάποιες δεσμεύσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για εθνικά θέματα ούτε για συγκεκριμένες επενδύσεις» είπε αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτιμά ετήσιες συμβάσεις αντί μια πολύετη συμφωνία με τα μεγαλύτερα ανταλλάγματα επειδή οι ετήσιες ανανεώσεις δεν χρειάζονται την έγκριση της Βουλής, συμπλήρωσε και συνέχισε: «Ο Τσίπρας δεν θέλει να μπει στη διαδικασία αυτή. Δεν ντρέπεται για το γεγονός ότι ένα χρόνο εκθείασε τον Φιντέλ στην κηδεία του και τον Τραμπ ως πρόεδρο των ΗΠΑ».

4265665

EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Υπάρχουν αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ζουν με τις αναμνήσεις των διαδηλώσεων με καμένες σημαίες έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν πάνω από τα εθνικά συμφέροντα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως για τη ΝΔ είναι απολύτως αναγκαία ωστόσο επισήμανε ότι «γεννά πολλά ερωτηματικά ο χειρισμός της κυβέρνησης».

«Μάθαμε ό,τι συνέβη από τον Τραμπ, δεν έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση. Βασικά θέματα δεν έχουν διευκρινιστεί», είπε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε: Πόσο θα είναι το ύψος της δαπάνης; πόσα αεροσκάφη θα αφορά; Ποιες δράσεις θα αναλάβει η ΕΑΒ; Ποιοι θα είναι οι όροι της αποπληρωμής; Θα υπάρξουν αντισταθμιστικά; Δεν γνώριζε ο υπουργός Άμυνας ότι αυτά έχουν καταργηθεί; Δεν θυμάται ότι αυτά υπήρξαν πεδία διαφθοράς και σκανδάλων;

«Δεν μπορεί η αμυντική θωράκιση να γίνεται εισιτήριο για ταξίδι των Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Συνοψίζοντας με λίγα λόγια το ταξίδι της κυβέρνησης στις ΗΠΑ τόνισε πως «αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων».

4265662

EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε τα νέα ψέματα και τον κυνισμό μιας ανεύθυνης κυβέρνησης. Είμαστε εδώ για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ