Εξηγήσεις Τσίπρα για τα F-16 και στο βάθος... fake news
Πηγή: ΕUROKINISSI

Εξηγήσεις για την αναβάθμιση των F-16, έδωσε από το βήμα της Βουλής, κατά την "Ώρα του Πρωθυπουργού", ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Απτό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ακούσαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά δημόσια για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους και να δεσμεύεται για στενή παρακολούθηση του θέματος αυτού, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Απτό αποτέλεσμα η δήλωση του ότι η ελληνική οικονομία στέκεται στα πόδια της».

«Απτό αποτέλεσμα ήταν η σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των υπουργών μας για επενδύσεις στην Ελλάδα. Απτό αποτέλεσμα είναι η ανακοίνωση για κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη ενώ είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που ανοίγει τις πύλες της για εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου», τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας τον απολογισμό του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και συμπλήρωσε:

«Απτό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση ότι η επόμενη ΔΕΘ που τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις αμερικανικές επενδύσεις. Οπτικές ίνες, ναυπηγεία, υποδομές.
Απτό αποτέλεσμα η αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή».

tsipras

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάντ λέγοντας: «απτό αποτέλεσμα ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς της διευθύντριας του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα πέρασε τον κάβο, ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα και ότι θα κρατήσουν εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις για την γ' αξιολόγηση».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού συνολικά του στρατεύματος.

Δεν υπάρχει συμφωνία… αλλά διαπραγμάτευση

Δεν μιλάμε για αγορά νεών αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Έχει κριθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών, τώρα, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση δεν συνεπάγεται νέα δαπάνη.

Σπέκουλα ή δόλος από εκείνους που μίλησαν για συμφωνία 2,4 δις. ευρώ. Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση και αυτό είναι το βασικότερο όλων. Το δικό μας "ταβάνι" είναι στα 1,1 δισ ευρώ για να είμαστε ακριβώς εντός των προϋπολογισθέντων δαπανών υπογράμμισε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.
Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρόσθεσε.

Δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα "παράθυρο" για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους.

 

Fake News...

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και πάλι στα Fake News, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα αναφερθώ στα facts και όχι στα fake news».

«Στήθηκε από μερίδα ΜΜΕ ένας μύθος για δήθεν συμφωνία που αφορά στη Σούδα και τώρα κ. Θεοδωράκη μας ζητάτε να απολογηθούμε για τον μύθο που κάποιοι έστησαν», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού να μην ενημερώνεται μόνο από τα ΜΜΕ των fake news. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε ανεύθυνη στάση, σήκωσε κουρνιαχτό και όταν κατάλαβε το λάθος σταμάτησε το θέμα, ελπίζω γιατί κατάλαβε το λάθος και όχι γιατί κάποιος της τράβηξε το αυτί».

Διαβάστε επίσης