ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη σκιά της επίθεσης ολοκληρώθηκε το δεύτερο ντιμπειτ της Κεντροαριστεράς

Στη σκιά της επίθεσης ολοκληρώθηκε το δεύτερο ντιμπειτ της Κεντροαριστεράς
eurokinissi/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στη σκιά της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεμαχία των εννέα υποψηφίων για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Κατά την έναρξη του ντιμπέιτ, όλοι οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στην επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Την απομάκρυνση του κ. Τόσκα σήμερα το βράδυ, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ελπίζω ότι θα υπάρξει ένας τουλάχιστον υπεύθυνος άνθρωπος που να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν μιλάμε για κάποια παιδιά που παίζουν μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις. Ο νόμος Παρασκευόπουλου αποφυλάκισε κόσμο», είπε.

«Ήταν στοχευμένη ενέργεια σε συγκεκριμένη συγκυρία. Δεν είναι καν τυχαία η στιγμή με το αποψινό debate. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν την κανονικότητα, επιζητούν την ανωμαλία», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

«Έχουμε πάρα πολλές επιθέσεις, έχουν γίνει διαρκή διαβήματα. Αυτή η κυβέρνηση έχει διαχειριστική ανεπάρκεια. Είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και των Θεσμών», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Να πάρει αποφάσεις κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη διακομματικής αντιμετώπισης.

Αντίθετος με παραίτηση Τόσκα ήταν ο Απόστολος Πόντας και δήλωσε: «Δεν θέλω οι τρομοκράτες να παράξουν πολιτικά αποτελέσματα γιατί τότε θα έχουν πετύχει και η Δημοκρατία πάσχει και ασθενεί. Πρέπει οι πολίτες να είναι μια ομάδα απέναντι στους τρομοκράτες».

Για ανοχή στα φαινόμενα βίας έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Γάτσιος και τόνισε ότι «το υπουργείο πρέπει να είναι προστασίας του Πολίτη και όχι προστασίας του αλήτη». «Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζιώτης.

4280236

Πηγή: Eurokinissi

Ενότητα του νέου φορέα

Απαντώντας στην πρώτη κοινή ερώτηση που τέθηκε για το αν θα διατηρηθεί η ενότητα του νέου φορέα μετά την εκλογή αρχηγού, η κ. Γεννηματά είπε ότι έχει επιτευχθεί και η ενότητα και η διεύρυνση. «Το ότι πορευόμαστε μαζί με το Ποτάμι είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή και για μένα και για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Κανείς δε μπορεί να πει σε εμένα και το ΠΑΣΟΚ ότι θα υπονομεύσουμε την ενότητα», τόνισε ενώ για τους όρους συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είπε «θα αναμετρηθούμε στα ίσα».

Το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα το αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε ότι «το βασικό είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες», λέγοντας όχι στην απλή αναλογική.

Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτηθούν αν θέλουν να έρθουν μαζί μας δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης και τάχθηκε υπέρ του μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο στον απόδημο ελληνισμό.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Απόστολος Πόντας.

Υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορίες εξ αποστάσεως, που θα καταλήξει σε 10 βασικές αρχές με τις οποίες ο νέος φορέας θα πάει στις εκλογές, τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης.

4280245

Πηγή: Eurokinissi

Κοινοβουλευτικές ομάδες

Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο αρχηγός και των δύο Κ.Ο. υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και δήλωσε ότι μπορεί να είναι και στρατηγός και στρατιώτης. "Δεν θα διεκδικήσω ρόλο στο πλευρό του αρχηγού αν δεν εκλεγώ" είπε.

«Είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος» ανέφερε, ενώ όπως είπε «ο κ.Τσίπρας σε ένα αδιέξοδο πολιτικής προσπαθεί να κλέψει τον κόσμο της κεντροαριστεράς». Στο συνέδριο του νέου φορέα την 'Ανοιξη θα αποφασίσουμε πως θα είναι το κόμμα μας είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά της ύπαρξης δύο ξεχωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης. «Συμφωνίες εκ των προτέρων εν αγνοία των άλλων χωρίς τη γνώμη του μελλοντικού ηγέτη είναι κάτι απαράδεκτο» τόνισε.

Πρέπει να αποκόψουμε το θέμα της προεδρικής εκλογής από την προσφυγή στις κάλπες, υποστήριξε ακόμα ο κ. Καμίνης.

4280260

Πηγή: Eurokinissi

Οικονομία

«Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές λιτότητας. Η ΝΔ υπόσχεται να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά και δεσμεύτηκε για πλεονάσματα της τάξης του 2% ώστε ανακουφιστούν οι πολίτες.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτιάχνουν φτωχούς και προνομιούχους. Προνομιούχους σε συναλλαγή με το κράτος και φτωχούς να περιμένουν για κανένα επίδομα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οικονομία στο δημόσιο τομέα και 2% πρωτογενή πλεονάσματα, πρότεινε ο Γιώργος Καμίνης .

«O κ. Τσίπρας κατήργησε το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα. Για ποια βοήθεια των αδύναμων μιλά», αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Εμείς μιλάμε για προοδευτική φορολόγηση παντού. Ο πλούτος πρέπει να φορολογείται εκεί που παράγεται» πρόσθεσε και δήλωσε ότι με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

«Δεν εμπιστεύομαι σε τίποτα την εθνολαϊκιστική κυβέρνηση. Θα ήθελα το μέλλον της χώρας μετά τον Αύγουστο του 2018 να την διαχειριστεί μια άλλη κυβέρνηση», υποστήριξε ο Γιάννης Μανιάτης.

«Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα απέτυχαν να κάνουν ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέδειξαν ότι δεν μπορούν», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αν η Ελλάδα παραμείνει στο δίλλημα Πάνος Καμμένος ή Άδωνις Γεωργιάδης θα αντιμετωπίζει την μία κρίση πίσω από την άλλη», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ